Dunakeszi hírcsokor

 

Úszóverseny a Gérecz Attila városi uszodában

A VSD úszó-és vízilabda szakosztálya úszóversenyt rendez a Gérecz Attila városi uszodában 2019.02.06-án 9:00 órai kezdettel.

Versenyszámok: gyors, mell, hát, pillangó, családi váltó

Korosztályok: 2002-2013 között születettek

Nevezési információk:

  • díj: 1000 Ft./fő
  • határidő: 2019.02.04.
  • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.tel várja Önt is a VSD úszó-és vízilabda szakosztálya első úszóversenyére!
  • További részletek ITT elérhetők.

 

Nőnapi koncert

Az Önkormányzat a tavalyi évben nőnap alkalmából egy gálakoncerttel kedveskedett a város hölgyeinek, amelyre a nagy népszerűség miatt rohamosan fogytak a regisztrációs jegyek. Erre való tekintettel idén március 8-án két időpontban is megrendezésre kerül a nőnapi operettgála a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és vendégművészek előadásában.

Időpontok: 2019.03.08. (péntek) 16:00 és 19:00 óra

Helyszín: VOKE József Attila Művelődési Központ (Állomás sétány 17.)

Fellépők: Kállay Bori, Szegő Adrienn, Berkes János, Bozsó József és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar

A koncert Dunakeszi Város Önkormányzata jóvoltából a dunakeszi lakcímmel rendelkező hölgyeknek INGYENES. További jegy(ek) 2500 Ft./darab áron vásárolhatók szabad férőhelyek függvényében. A regisztrációs jegyek és a normál árú jegyek átvehetők/megvásárolhatók a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán és a művelődési központban 2019.január 23-tól!

Szeretettel várjuk Önöket nőnapi operettgála-koncertünkre.

Kátyú bejelentés is lehetséges a Dunakeszi App-on keresztül!

Az aktuális technikai trendeket és a folyamatos fejlődést szem előtt tartva útjára indítottuk a Dunakeszi App mobilapplikációt, amely az aktuális rendezvények és hírek mellett lakossági bejelentés funkcióval is büszkélkedhet.

A város hivatalos honlapja (www.dunakeszi.hu) és a Facebook felületeinken túl a Dunakeszi App talán legérdekesebb funkciója a lakossági bejelentés, amely segítségével GPS koordináta alapon, akár fotóval jelenthetik az aktuális, városunkat érintő problémát (kátyú, úthiba, rongálás stb.), amely egyenesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatához érkezik be.

A Dunakeszi App mobilalkalmazás már elérhető és ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokra.

Töltse le Ön is, hogy első kézből, a legkényelmesebb módon tájékozódhasson a városunkat érintő fontos ügyekről.

Az új bal pályán haladhat a forgalom az M2 Dunakeszi-Fót és Göd-Újtelep csomópont közötti szakaszán

A NIF Zrt. január 18-ai közleménye szerint:

"A Dunakeszi-Fót és Göd-Újtelep csomópont között 2019. január 19., szombattól, az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően, az új bal pályán, 2×1 sávon haladhatnak majd az autósok 60-80 km/h sebességkorlátozás mellett. A meglévő jobb pálya felújítása 2019 őszére, a beruházás teljes elkészültéig fejeződhet be.

Az M2 gyorsforgalmi út 21-29 km szelvényei között nem csak a pálya építése fejeződött be, hanem a bal pályán elkészült az új Dunakeszi csomópontnál tervezett műtárgy, illetve befejeződött a kapcsolódó műtárgyak felújítása is, továbbá a közmű kiváltási-, vízépítési-, forgalomtechnikai-, valamint környezetvédelmi munkákat is elvégezte a kivitelező.

Továbbá az új Sződligeti csomópontban megépültek az M2 autóút 34 km szelvénye után a bal pályához csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Sződliget irányába vezető új út is. Ennek köszönhetően 2019. január 21-én, hétfőn, az itt szükséges ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően, a Budapest irányába történő felhajtás, valamint a Vác irányából történő lehajtás ebben a csomópontban bonyolódhat le a régi Sződligeti forgalmi csomópont helyett. A továbbiakban 40-60 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben az építkezés befejezéséig.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg."

Forrás: www.nif.hu

A Jobbik gyufát gyújtana, de a lángokért nem vállalná a felelősséget

Dunakeszi Város Önkormányzata törvényellenesnek és károsnak ítéli meg a Jobbik azon kezdeményezését, amelynek kizárólagos célja a politikai haszonszerzés, amely akár veszélyeztetné a város működését, adott esetben a lakosság mindennapi életét keserítené meg.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője rendkívüli testületi ülést kezdeményezett további három ellenzéki képviselővel. Elképzelésük szerint utasítanák a város polgármesterét, hogy kötelezze a városi cégeket, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft-t és a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet főorvosát, hogy az önkormányzati cégek munkatársai a munka törvénykönyvében engedélyezett mennyiségben ne vállalhassanak túlmunkát. Dunakeszin ez a kérdés nem életszerű, az Önkormányzat törvényt nem írhat felül. Homolya József, a cég ügyvezetője a rendkívüli testületi ülésen elmondta, hogy a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. – mint ahogy a nevében is szerepel – nem profitorientált cég, így csak rendkívüli helyzetben rendel el túlórát (vészhelyzetben, kritikus időjárási körülmények bekövetkeztével, tömeges betegség miatt kialakuló emberhiány miatt). A Közüzemi Kft. hatáskörébe tartozik a hóeltakarítás, szemételszállítás és a távfűtés is. Felháborító, hogy amennyiben Dunakeszin rendkívüli helyzet állna elő akár a jelenlegi időjárási viszonyokból fakadóan, a Jobbik olyan helyzetet teremtene kezdeményezésével, hogy a szolgáltató nem tudná elvinni a szemetet, nagy havazás esetén nem tudnák takarítani az utakat, nehezítve ezzel a közlekedési viszonyokat a városban. Homolya József ezért kérte, hogy az Önkormányzat utasítsa el a javaslatot. A Szakorvosi Rendelőintézet esetében pedig a lakosok egészsége az első, ezért az intézmény vezetősége szintén a javaslat elutasítását kérte. Így a Jobbik kezdeményezése szakmaiatlan, veszélyezteti a város mindennapi működését, az itt élő emberek nyugalmát, jogilag nonszensz, politikailag dilettáns. A párt vélhetően nem lát tisztán a politikai dühtől.

Az Önkormányzat felszólítja a Jobbikot, hogy az országos politikai hisztériakeltést ne hozzák be Dunakeszire, az emberek nem kérnek belőle.

A Képviselő-testület 4 igen, 10 nem arányban elutasította a Jobbik kezdeményezését.

 

Házasság hete programsorozat

A Házasság hete programsorozat idén február 10-17. között kerül megrendezésre a VOKE József Attila Művelődési Központban.

Részletes program:

Február 10., vasárnap

  • 16:00 óra - Megnyitó, köszöntőt mond Tuzson Bence államtitkár                       
  • Menyasszonyi ruhák napjainkban – fotókiállítás
  • A kiállítást megnyitja Páczelt Andrea textilművész, közreműködik a Dunakeszi Városi Vegyeskórus, vezényel Gyombolai Bálint
  • Helyszín: VOKE József Attila Művelődési Központ, Állomás sétány 17.
  • Február 12., kedd 19:00 óra      
  • Ha leszek, leszek, menyasszony leszek, annak is pedig legszebbje leszek…”                    
  • Hagyomány és divat
  • Dr. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató vetítettképes előadása
  • Helyszín: VOKE József Attila Művelődési Központ, Állomás sétány 17.
  •  Február 14., csütörtök 19:00 óra  
  • Randevú egy életen át
  • Hogyan lehet megőrizni a házasság egységét és a kapcsolat frissességét
  • Beszélgetés egy ismert dunakeszi házaspárral
  • A beszélgetés moderátora Bocsák Istvánné
  • Helyszín: VOKE József Attila Művelődési Központ, Állomás sétány 17.
  •  Február 16., szombat 15:00 óra  
  • Filmklub 
  • A film megtekintése után beszélgetés
  • A beszélgetés moderátora Kissné Viszket Mónika
  • Helyszín: Evangélikus templom, hittanterem, Verseny u. 2.
  •   Február 17., vasárnap 16:00 óra 
  • Koncert
  • Előadók: Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei
  • Közreműködik: Ungár Cecília és Kováts-Szőcs Benedek
  • Helyszín: VOKE József Attila Művelődési Központ, Állomás sétány 17.A rendezvény támogatói:Bővebb információk a Házasság hete programsorozattal kapcsolatban ITT érhetők el.
  • Dunakeszi Város Önkormányzata, dunakeszi egyházközségek, VOKE József Attila Művelődési Központ, Farkas Ferenc AMI, Dunakeszi Teátrum, Dunakeszi Városi Vegyeskórus, Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Borháló Borkereskedés, Bor Mánia Borszaküzlet, Guttmann Borház, Borostyán virágszalon, Econen Bt., Hungast Vital Kft., Kun Cukrászműhely, Panna Hús,  Enyedi Lajos, Kata Szilárd egyéni vállalkozó
  • Minden korosztály érdeklődésére számítunk. A programokon a részvétel ingyenes.

Dunakeszi sikerek a Pest megye Szépe versenyen

Január 12-én, második alkalommal került megrendezésre a Pest Megye Szépe szépségkirálynő választás, amelyen három dunakeszi hölgy is bejutott a legjobb 16 döntős közé.

Ormai Alexandra, Kovács Ágnes Rita és Erdélyi Eszter képviselte városunkat a neves eseményen. A 16 döntős versenyző közül kiemelkedően szerepeltek városunk hölgyei, megtisztelő számunkra, hogy Dunakeszi képviseltette magát a legnagyobb arányban a versenyen. A nagy napot hosszas felkészülés előzte meg, a lányok csodásan szerepeltek, ráadásul Kovács Ágnes Rita II. udvarhölgyként végzett a Pest Megye Szépe választáson.

Ezúton is köszönjük a lányoknak a színvonalas képviseletet és együttműködést, szívből gratulálunk nekik!

Bánka-Rakaczki Emléktorna Dunakeszin

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör 2016 januárjában hagyományőrző szándékkal szervezte meg az I. Bánka-Rakaczki Emléktornát, amelynek 2019-ben városunk is helyszínéül szolgál.

Az Emléktorna fő célja, hogy egyrészt méltóképpen ápoljuk az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak, valamint a DVTK "Örök kapus”-ának, Rakaczki Bencének az emlékét, másrészt a torna bevételéből létrejöjjön egy olyan alap, amelyből betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat segíthetnek. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a kezdeményezéssel a szervezők erősíteni szeretnék a szurkolói összefogást és barátságot, hogy békében férjen meg egymás mellett a piros, a lila, a zöld, a kék és a többi szín is. 

A torna időpontja: 2019. január 26. 9:00-20:00

Helyszíne: Dunakeszi Szent István Általános Iskola sportcsarnoka (Repülőtéri út 3.)

Megjelent Dunakeszi történetének II. kötete

A helytörténeti monográfia első kötete 2017 decemberében jelent meg, amely a kezdetektől az 1910-es évekig részletezi városunk történetét, mostantól pedig elérhető a második kötet is, amely 1910-től napjainkig mutatja be Dunakeszi fejlődését.

Mind a két kötet főszerkesztője dr. Kerekes Dóra történész, aki egyben a Dunakeszi Révész István Helytörténeti Gyűjtemény intézményvezetője.

A Dunakeszi története II. hivatalos bemutatójára 2019. február 18-án, 18 órai kezdettel kerül sor a VOKE József Attila Művelődési Központban dr. Fazekas István, az ELTE Történeti Intézetének docense közreműködésével. Az eseményre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk. A könyv a helyszínen, kedvezménnyel megvásárolható lesz. Emellett már mindkét rész elérhető a városi könyvtárban, valamint megvásárolható a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán és a Helytörténeti Gyűjteményben, az I. kötet 6.000, a II. kötet 8.000, a két kötet egyben pedig 12.000 Ft-os áron.

Az első kötet online ITT érhető el.

"Ön választ,mi segítünk"

Az Út a Lehetőségekhez Alapítvány benyújtotta a Tesco részére az "Ön választ, mi segítünk" címmel pályázatát, amivel megnyerte a bejutást ahhoz, hogy a Dunakeszin található Tesco bevásárlóközpontokban a vásárlók vásárlásaik után kapott korongot az alapítvány részére dobják be a Tesco áruházakban kihelyezett gyűjtőládákba.

A legtöbbet gyűjtő civilszervezetet 400.000 Ft-tal támogatja a Tesco, hogy megvalósítsa a programját. Ebben az esetben az összes Dunakeszin található általános iskola szemléletformálási programját biztosítaná ez az összeg. A pályázat célja,hogy helyi közösségek bevonásával jöjjön létre ez a támogatás.

Kérjük, amennyiben teheti, támogassa a kezdeményezést.

Az Út a Lehetőségekhez Alapítványról bővebb információk ITT érhetők el.

A szavazás 2019. január 17- február 21-ig tart.

Álláslehetőség a Dunakeszi Programirodánál

A Dunakeszi Programiroda olyan személy jelentkezését várja, aki szívesen részt venne a városi kommunikációt érintő feladatokban.

Amennyiben jó kommunikációs készséggel rendelkezel, mindig is erősséged volt az írás, részt vettél már kiadványszerkesztésben, szívesen dolgozol csapatban, de az önálló munkavégzésben is megállod a helyed, akkor várjuk fényképes önéletrajzod bérigény megjelölésével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre.

Feladatok:

  • szövegírás
  • kiadványszerkesztés
  • grafikai munkák
  • A Programiroda PR akcióiban való közreműködés
  • A munkakörhöz kapcsolódó adminisztrációs feladatok
  • Amit kínálunk:
  • Teljes munkaidős állás
  • Fiatalos, dinamikus csapat
  • Elvárás:
  • Releváns felsőfokú végzettség (lehetőség szerint kommunikáció-médiatudomány, újságírói végzettség)
  • Minimum 1 év szakmai tapasztalat
  • Előny:
  • Dunakeszi lakos

 

 

 

 

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search