Dunakeszi önkormányzati hírek

140 millió forintból újulnak meg idén a dunakeszi intézmények

Az előző évekhez hasonlóan a városi intézmények felújítása a szabadságok és nyári szünet ideje alatt zajlik majd, összesen 140 millió forint értékben.

Az Önkormányzat mindig is kiemelt hangsúlyt fektet az egészségügy, oktatás és sport fejlesztésére, korszerűsítésére. Természetesen ez alól az intézményi felújítások sem kivételek. A korszerűsítések keretén belül az oktatási-nevelési intézmények 42 millió forintból, a sporttelepek 4,2 millió forintból, az orvosi rendelők 55 millió forintból, egyéb városi intézmények pedig közel 39 millió forintból újulnak meg a nyári szünet ideje alatt.

Oktatási-nevelési intézmények felújítására idén 42 millió forint jut

Az idei 140 millió forintos intézményi felújítások keretein belül az óvodai és bölcsődei felújításokra 42 millió forintot hagyott jóvá Dunakeszi Város Önkormányzata. A munkálatok várhatóan június 15-e után kezdődnek meg.

A városi bölcsődék közül a Fóti úton többek között a PVC és terasz ajtó cseréjére kerül sor, a Garas utcában a hiányzó gyerekmosdó kialakításra kerül, a Kincsem utcai bölcsőde pedig egy felnőtt kerékpártároló állvánnyal gazdagszik.

Az Eszterlánc Tagóvodában PVC csere valósul meg, valamint kerékpártároló állvány kerül kialakításra, az Alagi Tagóvodában megújul a felnőtt mosdó és öltöző, a Gyöngyharmat Tagóvodában két csoportszoba PVC cseréjét végzik majd és egy kerékpár tárolót alakítanak ki. A Posta utcai Tagóvodában a csoport szobákban árnyékolók és szalagfüggöny kerül elhelyezésre, a János utcai Tagóvodában a csoportszoba nyílászáróinak szigetelése valósul meg, a Játszóház Tagóvodában pedig folytatódik a fakerítés felújítása. A Piros és Meseház Tagóvodában is folynak majd munkálatok, a legtöbb nevelési intézményben tisztasági festésre is sor kerül.

Összesen 4,2 millió forintból újulnak meg városunk sporttelepei. 

A Kinizsi Pályán csatorna kiváltási munkálatok lesznek, a Harcművészeti Központ elemei egy elnyert pályázat keretében újulnak meg, melyről bővebben a www.dunakeszi.hu oldalon olvashatnak. A népszerű Magyarság Sporttelep sem maradhat ki a sorból, többek között a futófolyosó világítása korszerűsödik, megvalósul a beton kerítés cseréje és a belső kerítés elbontása.

A fentebb említett fejlesztések mellett a Repülőtér 1. sz. hangár tetőszerkezetének részleges felújítása is szerepel a beruházások között.

Barátság útja 9-11. közötti munkálatok

A Barátság útja 9-11. társasház körüli szerviz út új aszfaltot kap. A gyalogos forgalom hasonlóan kerül kialakításra, mint az előző évben kivitelezett Barátság útja 13-25. közötti társasház körül.

Az épületegyüttes közvetlen környezetében 85 darab gyephézagos burkolatú parkolót építenek, valamint a zöldterület a parkolók közötti faültetéssel rendezve lesz. A parkolás így egyszerűbbé és rendszerezettebbé válik a társasház körül megőrizve ezzel a lakótelepi zöldterületet is.

Júniustól indulnak a táborok a balatonakarattyai üdülőben

Dunakeszi hivatalos honlapján olvasható, hogy 2017-ben elkészült és átadásra került Dunakeszi Város balatonakarattyai üdülője. A balatoni üdülő közvetlen vízparti telken helyezkedik el, saját stranddal rendelkezik és összesen 45 fő + 4 fő kísérő befogadására alkalmas.

Az Önkormányzat kiemelt célja, hogy elsősorban Dunakeszi diákságának, a mai kor elvárásainak megfelelően emelt minőségű rekreációs lehetőségeket biztosítson. Az üdülő épülete egyszerre alkalmas diákok és kísérőik üdültetésére, továbbá ezzel párhuzamosan külön apartmanokban több család elszállásolására.

A városi iskolaigazgatók ősszel megtekintették az üdülőt, majd februárban részt vettek egy megbeszélésen és részletes tájékoztatást kaptak az üdülővel kapcsolatban, melyet lehetőségük volt továbbítani a szülők felé. Dunakeszi oktatási intézményeinek iskolánként összesen két, egy-egy hétre szóló turnust biztosított az Önkormányzat a nyári szünet ideje alatt. Mivel nem minden iskola kívánt élni a lehetőséggel, így a városi sportegyesületek, művészeti csoportok is lehetőséget kaptak, hogy Balatonakarattyán szervezzék meg sporttáboraikat, akik örömmel fogadták a lehetőséget. Többek között a Dunakeszi Kiscicák kosárcsapat, a VSD számos szakosztálya, a zeneiskola balett csoportja és az ütős együttes is örömmel kérvényezték a városi üdülőt. A városi sportegyesület korfball szakosztálya már korábban, szezonon kívül kipróbálta a balatoni intézményt. Az iskolák közül a Szent István Általános Iskola egyik osztálya a szezon kezdetével, június 4-én veszi birtokba az üdülőt egy osztálykirándulás keretében, valamint a Bárdos Lajos Általános Iskola is szervez július elején tábort. Hogy a vidám hangulat adott legyen, az üdülő közös helyiségét Vámos Robi és a Táblácska csapata színesítette meg.

Péntekig lehet jelentkezni a balatonakarattyai iskolai táborba

Júniustól indulnak a nyári táborok az önkormányzati, balatonakarattyai városi üdülőben.

Mivel néhány hely még szabad, a Bárdos Lajos Általános Iskola meghosszabbított jelentkezési idővel várja a – nem csak Bárdosos – diákok jelentkezését a nyári táborokra.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2018.05.18. (péntek)

A gyerekeket a még meglévő szabad helyek függvényében tudja fogadni az üdülő.  

CRAZY5K futóverseny a Dunakeszi repülőtéren!

A CRAZY5K futóverseny idei helyszínei között újra szerepel Dunakeszi is. Június 2-án a dunakeszi reptéren méretheted meg magad 5 kilométeren, kalandos akadálypályákkal megspékelve!

Mi is az a CRAZY5K?

Crazy5K egy szórakoztató futó akadályverseny, amely lehetővé teszi, hogy újra gyereknek érezd magad! A 10 óriási felfújható akadály egy 5 km hosszú pályán van elhelyezve. Ha eleged van a monoton futásból, ez egy remek alkalom, hogy új lendületet szerezz!

A versenyre nyolc évesnél idősebb és 130 cm magasságot elért családtagjaidat is hozhatod. Kutyáddal még nem tudsz nevezni, de az óriási füves placcon négylábú társaid is erősíthetik szurkolótáborod. Egyénileg, csapatban vagy a családdal is lehetőség van nevezni, a futamok különböző időpontokban indulnak, ráadásul minden futamban hirdetnek győztest a szervezők.

A dunakeszi versenyre nevezni május 23-ig ITT lehetséges.

A nevezési díj nemcsak az egyedi medált, hanem az esemény technikai futópólóját, a rajtszámot és a kétszeri frissítés lehetőségét is tartalmazza.

Az akadályokról, a verseny feltételeiről bővebb információt az esemény magyar nyelvű oldalán találsz: https://www.crazy5k.com/hu

Az eseményről készült videót pedig ITT találod.

Klastromhegyi Apátsági Pincenap

Június 30-án érdemes Mogyoródra látogatni, ugyanis a Klastromhegyi Apátsági Pincenap keretén belül családi programok, „nyitott pincék”, borkóstolás, kézműves kirakodóvásár, gasztornómiai élmények, élő koncert és retro disco várnak mindenkit.  

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Közzétette a Keszi Channel

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search