HETI HÍRLEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL

 TEREMTŐ LÉLEK

HETI HÍRLEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL

  1. augusztus 20–augusztus 26.

„Aki eszi az én testemet és issza az én véremet,

az bennem marad, és én őbenne.”

(Jn 6,56)

Ó, hitvalló István király, tehozzád néped hangja száll, kérd Krisztust, hogy legyen velünk, ki szent hitét hoztad nekünk!

…Isten kegyeltje, István király, imádkozzál értünk, mert méltóvá tett vétkünk, hogy ránk sújtson szörnyű véges érdemedért megnyerhetjük, hogy befogad majd az Ég!

…Üdvözlégy, Szent István király, néped reménye rajtad áll, tudósunk és apostolunk, akiben váltig bízhatunk, szentség tüköre, üdvöz légy, mi igazunk! Hisszük, ha vagy közbenjárónk, megszabadít érted Krisztus: Imádkozzál népedért, esedezz a papságért, hogy senki ellenségkezébe ne essék!

(Zsolozsma Szent István királyról a 13.századból–részlet)

„Szent István névünnepe, István király, Szent Király vagy egyszerűen Király napja, 1949 óta az Alkotmány és az Új kenyér ünnepe, a rendszerváltás óta legfőbb állami ünnepünk lett. István szentté avatása, névünnepének naptárba iktatása, amihez VII. Gergely pápa adott felhatalmazást, I. (Szent) László király és a magyar püspöki kar érdeme. (Csak az 1179. évi III. lateráni zsinat óta lett a szentté avatás az Apostoli Szék kizárólagos joga.) A szentté avatási eljárás részeként 1083. augusztus20-án, a Nagyboldogasszony nyolcadába eső vasárnapon nyitották meg István király sírját. A magyar egyház ezt a napot iktatta a naptárba István névünnepeként.”(Jankovics Marcell: Jelkép kalendárium –Szent Korona)

Augusztus 20-án 18 órától a Budapesti Bach Kórus ad koncertet templomunkban. Vezényel és orgonán közreműködik Ella István orgonaművész.

Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy augusztus 20-31-ig a Szentlélek-templom csak a szertartások alatt lesz nyitva.

 

A hét eseményei: m.sz.: miseszándék

Hétfő Szent István király, Magyarország fővédőszentje

(aug.20.)9.30 ünnepi szentmise(ev.: Mt 7,24-29)

18h koncert

Kedd18.30szentmise (ev.:Mt 19,23-30)

(aug.21.)

Szerda10hszentmise(ev.: Lk1,26-38)

(aug.22.)(m.sz. a Kovács, Balázs és Nyúl család elhunyt tagjaiért)

Csütörtök18.30 szentmise(ev.: Mt22,1-14)

(aug.23.)19-20h szentségimádás

Péntek15.30esküvő (Bátori Balázs -Javora Kitti)

(aug.24.)18.30 szentmise(ev.:Jn 1,45-51)

Szombat8h szentmise(ev.: Mt23,1-12)

(aug.25.)17h esküvő(Tóth Lajos -Nagy Zsaklin)

21-22hszentségimádás

Vasárnap8h szentmise

(aug.26.)(m.sz. elhunyt Lapu Jánosért, Lapu Jánosnéért és Tóth Ferencért)

9.30 szentmise

10.30 keresztelő(Bartók Elizabet, Dallmann Gréta)

19hszentmise(ev.: Jn 6,60-69)

Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy szeptembertől a vasárnap esti misék újra

18 órakor kezdődnek.

A Hírlevelet kiadja a veresegyházi Római Katolikus Egyházközség

Cím: 2112 Veresegyház, Szentlélek tér 1-3.

Az egyházközség bankszámlaszáma: 66000011-11058117

Plébános: Molnár Zsolt Plébániai irodavezető: Wirth Beáta Telefon: 20/910-4509Elérhető személyesen munkanapokon 8-12 óra között

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. plébánián, vagy a 30/261-5521-es telefonszámon.

Irodaügyelete: kedden és csütörtökön Templomlátogatással és a templomi programokkal17-18 óra között a plébániai irodában.kapcsolatban érdeklődni lehet Bulik Erika gondnoknál a 30/613-1875-ös telefonszámon.

A Hírlevél szerkesztője: Wirth Beáta, munkatársa: Bulik Erika

Hirdetések

Veresegyház, 2018.08.19.

Évközi 20. vasárnap

 

  1. Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén délelőtt 9.30-kor tartunk szentmisét.
  2. Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az 1Úton zarándoklat Veresegyház-Vác között, amely templomunkból indul. Idén augusztus 25-én, szombaton reggel 7-kor lesz a gyülekező a templom előtt, majd fél 8-kor indul áldással a zarándoklat. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk. További részletek az „1uton.mariaut.hu” internetes oldalon találhatók.
  3. Szeptembertől új imaiskola csoportot indítunk azok számára, akik szeretnék személyes imájukat/imaéletüket elmélyíteni, vagy ehhez legalább az első lépéseket megtenni. Bővebb tájékoztatást találunk az egyházközség honlapján az "imaiskola" címszó alatt. Érdeklődni, illetve jelentkezni Zsolt atyánál lehet.
  4. A Katolikus Karitász iskolakezdési akciót hirdet 2018. augusztus 3. és szeptember 15. közötti időszakban "Legyen öröm az iskolakezdés" címmel. Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója - augusztus 3-án - sajtótájékoztató keretében jelentette be az immár hetedik alkalommal meghirdetett akció kezdetét. Mint mondta: bár már a tankönyveket ingyenesen megkapják a gyerekek, az iskolakezdésnek emellett is vannak komoly költségei, ezért a szeptember 15-ig tartó figyelemfelhívással azokat a jószándékú embereket szeretnék megszólítani, akik segíteni tudnak a szociálisan rászoruló fiataloknak. Az országos igazgató elmondta azt is, hogy idén mintegy ötezer gyerek iskolakezdésében szeretnének segíteni az akció során, melynek keretében kárpátaljai és vajdasági gyerekeknek is szeretnének segítséget nyújtani.
  5. Csoportfoglalkozásokat indítunk szeptembertől hozzátartozójukat gyászoló gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A foglalkozások 10 alkalommal, csütörtök esténként lesznek. További információkat az egyházközség honlapján és a kitett plakátokon lehet olvasni. Jelentkezési határidő gyerekek és szüleik számára szeptember 7., felnőttek számára pedig szeptember 21. Jelentkezni a plakáton olvasható e-mail címen vagy telefonszámokon lehet.
  6. Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy augusztus 20-31-ig a Szentlélek-templom csak a szertartások alatt lesz nyitva.
  7. Szeptembertől a vasárnap esti szentmisék újra 18 órakor kezdődnek majd.
  8. Felkészítést indítunk felnőttek számára keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra, de azokat a felnőtteket is várjuk, akik ezekben a szentségekben már részesültek, de szeretnék a hitüket elmélyíteni, jobban megismerni. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet Zsolt atyánál szeptember 18-ig. Kérjük a testvéreket, hogy erről szóljanak azoknak, akikhez ez az információ közvetlenül nem jut el, de érdekelheti őket a felkészítés! További részletek a honlapon olvashatók! 
  9.  

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search