HETI HÍRLEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL

 TEREMTŐ LÉLEK

HETI HÍRLEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL

  1. május 28–június 3.

„…én veletek vagyok minden nap

a világ végéig!” (Mt 28,20)

Füle Lajos

SAKKFIGURA

Egyszerű sakkfigurád vagyok én Neked, Uram, lovad, parasztod, futód, amit akarsz, ahogy akarod.

Sosem akartam király lenni, bástyának se lennék jó, tudom, de jó a Te kezedben lenni, s odaállni, ahova akarod, ahová bölcs gondolataid vezényelnek, s veszteg maradni, míg kegyelmesen új jelt nem ád kezed.

Vidd velem győzelemre gondolataidat! S ha néha netalán ki is ütnek démoni erők, végy kegyelmes kezedbe újra, rendelkezz velem!

Egyszerű sakkfigurád vagyok én Neked, uram!

A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket a következő dicsőítő szentségimádásra. Időpontja június 2. szombat, 20 óra. A szentségimádást Lengyel Zsolt atya (tóalmási plébános) vezeti, a zenei szolgálatot az Eucharist zenekar adja. Az alkalmon egész idő alatt lesz gyónási lehetőség is.

A Karitász idén újra megrendezi a Nyugdíjas Találkozót. Szeretettel hívunk minden nyugdíjas korút egy közös örömteli együttlétre június 30-án, szombaton 15 órára a plébánia melletti Tájház udvarára. A találkozó címe: Öröm és hálaadás.

 

A hét eseményei: m.sz.:miseszándék

Hétfő10h szentmise(ev.: Mk 10,17-27)

(máj.28.)

Kedd18.30 szentmise(ev.: Mk 10,28-31)

(máj.29.)

Szerda10h szentmise(ev.: Mk 10,32-45)

(máj.30.)

Csütörtök18.30 szentmise(ev.: Mk 10,46-52)

(máj.31.)19-20h szentségimádás

Péntek16hesküvő (Pálfi Árpád –Barlai Ágnes)

(jún.1.)17h elsőpénteki gyóntatás

18.30 szentmise(ev.: Mk 11,11-26)

(m.sz.két édesanyáért: elhunyt Sarkadi Lászlónéért

és Kmetty Lászlónéért; a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért)

Szombat8h szentmise(ev.: Mk 11,27-33)

(jún.2.)20hszentségimádás és dicsőítés

VasárnapKrisztus szent teste és vére ünnepe-Úrnapja

(jún.3.) 8h szentmise(m.sz.elhunyt Pap Zsuzsannáért)

9.30szentmise–utána úrnapi körmenet

(m.sz.az Oltáriszentség tiszteletére)

11hkeresztelő(Tamás Boglárka)

18hszentmise(gitáros)(ev.:Mk 14,12-16.22-26)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Hírlevelet kiadja a veresegyházi Római Katolikus Egyházközség

Cím: 2112 Veresegyház, Szentlélek tér 1-3.

Az egyházközség bankszámlaszáma: 66000011-11058117

Plébános: Molnár Zsolt Plébániai irodavezető: Wirth Beáta Telefon: 20/910-4509Elérhető személyesen munkanapokon 8-12 óra között

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. plébánián, vagy a 30/261-5521-es telefonszámon.

Irodaügyelete: kedden és csütörtökön Templomlátogatással és a templomi programokkal17-18 óra között a plébániai irodában. kapcsolatban érdeklődni lehet Bulik Erika gondnoknál a 30/613-1875-ös telefonszámon.

A Hírlevél szerkesztője: Wirth Beáta, munkatársa: Bulik Erika

 

 

Hirdetések

Veresegyház, 2018.05.27.

Szentháromság vasárnapja

 

 

  1. Pénteken első pénteki gyónási lehetőség lesz 17 órától.
  2. Jövő vasárnap Úrnapja, a délelőtti mise után körmenet is lesz. Erre a szokásos módon készülünk. Aki szeretne hozzájárulni az Úrnapi oltárok virágdíszítéséhez, a sekrestyében megtalálja az oltárkészítők elérhetőségét. Kérjük, és előre is köszönjük a szíves segítséget.
  3. A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket a következő dicsőítő szentségimádásra. Időpontja június 2. szombat, 20 óra. A szentségimádást Lengyel Zsolt atya (tóalmási plébános) vezeti, a zenei szolgálatot az Eucharist zenekar adja. Az alkalmon egész idő alatt lesz gyónási lehetőség is.
  4. Bakonyi János atya temetése május 29-én, kedden lesz Kistarcsán. Az engesztelő szentmise 10 órakor kezdődik a kistarcsai templomban, ez után lesz a temetés. Igény esetén kisbuszt indítunk az alkalomra, ezért kérjük, hogy aki igénybe venné a buszos utazást, a mai nap folyamán jelezze a sekrestyében. Azok jelentkezését is kérjük, akik a személyautójukban szükség esetén néhány utast még tudnának szállítani.
  5. Arra kérjük a testvéreket, hogy a temetésre szánt virág helyett lehetőségük szerint támogassák János atya nehéz anyagi helyzetben levő családját. Az erre a célra szánt adományok a sekrestyében átadhatók, amelyeket eljuttatunk a hozzátartozóknak.
  6. Idén is megszervezzük a Karitász gyermektábort július 2-6. között. Szeretettel várjuk segítők jelentkezését a programok megszervezésében, lebonyolításában, vagy az étkeztetésben, rendrakásban, egyéb háttérmunkákban. E feladatokra közösségi szolgálatos diákokat is várunk. Jelentkezni Mondics Krisztinánál lehet. Szeretettel fogadunk a reggeliztetéshez és uzsonnához élelmet, pl. lekvárt, nutellát, tartós tejet, májkrémet, stb., melyeket le lehet adni a sekrestyében a tábor kezdete előtt, és gyümölcsöt a tábor ideje alatt. Segítségüket és adományaikat előre is köszönjük.
  7. A Veresegyházi Katolikus Gimnázium növekedésével a jövőben egyre több tanárra lesz szükségünk. Olyan kollégák jelentkezését várjuk, akik számára kiemelten fontos a keresztény értékrend, szívesen lennének egy kreatív, lendületes induló tanári közösség tagjai. Elsősorban angol és német tantárgyból várjuk a jelentkezéseket, de minden tantárgyhoz fogadunk önéletrajzot. Jelentkezni az iskola honlapján megadott elérhetőségeken lehet.
  8. Az Ez az a nap!-ra jegyek kedvezményes áron a sekrestyében még kaphatók.

Közreadta a Keszi Channel.

  1.  

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search