Minden ami fontos

Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye CDI-W / CDI3*CDIJ/CDIY/CDIP és Lovasterápiás Versenye Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2018. szeptember 28-30. között, immáron tizennegyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. Idén a Díjlovas Verseny Világkupa is lesz. A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt., kiemelt támogatók az ELMŰ Nyrt., az EMMI, a Magyar Nemzeti Bank, a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Hewlett Packard Enterprise.

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja

        2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

A verseny időpontja: 2018. szeptember 28-30. (péntek-vasárnap)

 

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik világkupaként a Díjlovas Verseny, melyre várhatóan 100-120  lóval neveznek hazai és külföldi lovasok. A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhetik össze a tudásukat. Az idei év újdonsága, hogy a Díjlovas Versenyen idén Világkupa forduló is lesz. 

A Lovasterápiás Versenyt idén is háromnaposra tervezzük. A hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek hagyományainkhoz híven önálló lovaglás keretében ügyességi pályán lovagolnak, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhatnak, melyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap. A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetünk meg: ügyességi feladatokat vezetett lovon és gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasok számára.

 

Az idei versenyen is megrendezzük az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot. A versenyszám megrendezésével az a célunk, hogy az egészséges és sérült lovasok közösen versenyezzenek, szerepeljenek, jobban megismerjék egymást, ezáltal is hangsúlyozva az integráció fontosságát.

 

A háromnapos esemény további célja a lovasterápia és a lovassport minden ágának népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.

 

A három nap alatt az egészségmegőrzésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, hisz a Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati kamionjában az érdeklődők hasznos orvosi tanácsokat hallhatnak, míg a Gyermekmentő mozgó fogászati buszában 9-17 óra között fogászati szűrést és szájhigiénés felvilágosítást tartanak a szakemberek.

 

A Mercedes-Benz Hungária Kft. a verseny egyik kiemelt támogatójaként a MobileKids (MoKi) programjával jelenik meg a háromnapos rendezvényen. A program célja, hogy játékos formában segítsen a gyermekeknek elsajátítani a biztonságos közlekedés szabályait.

 

Az ELMŰ-ÉMÁSZ (innogy SE) támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen Fóti Intézetünkben egy Élhető Jövő Parkot alakított ki. Az ELMŰ nemcsak a verseny támogatója, hanem egyúttal bemutatja azokat a megújuló energiával kapcsolatos projekteket is, melyek az ő támogatásukkal valósultak meg.

 

Szeptember 28-án, pénteken az enHome Zöldjárat, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport országjáró edukációs roadshow-ja is kitelepül. A kísérletekkel és interaktív elemekkel gazdagított programon a fóti általános iskola tanulói érdekes előadásokat hallhatnak a környezettudatosságról és fizikáról.

 

Az MLTSZ munkájáról bővebb információ a www.lovasterapia.hu oldalon található.

 

Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkön!

 

Budapest, 2018. augusztus 21.

 

További információ:

 

Bozori Gabriella                                                                                Pethő Zsófia

Magyar Lovasterápia Szövetség                                    Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Tel: +36 27/539-375                                                         Tel: +36 1/475-7027

Fax: +36 27/539-376                                                        Mobil: +36 30 436 37 67, + 36 70 70 80 571

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                                 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                                       Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 [BG2]a WK csak 2 versenyszámot érint, szerintem ezt nem kell jobban kifejteni, mert ez szakmai kérdés.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search