Minden ami fontos

Öt tanács a kávét imádóknak!

A reggeli kávé számodra is létfontosságú szerepet tölt be az életedben? Hidd el vagyunk ezzel így egy páran. Persze sokan tévesen azt gondolják, hogy a kávé ártalmas a szervezetre, ám fontos tudnod, hogy jó ha ezeknek a téveszméknek a fele igaz. Kutatások ugyanis egyértelműen igazolták, hogy a kávét fogyasztók körében sokkal kisebb eséllyel alakultak ki szív és légzési panaszok, sőt a rákos megbetegedések száma is sokkalta alacsonyabb. Arról pedig nem is beszélve, a kutatás azt is alátámasztotta, hogy a rendszeresen kávézók sokkal kisebb arányban lettek cukorbetegek vagy küzdöttek meg egyéb vese problémákkal. Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve, akkor megállás nélkül ihatod a kávét, megspékelve hat kanál cukorral. Mai írásunkban hoztunk neked néhány remek tippet, amivel nem csak finomabb, de egészségesebb is lesz a reggeli kedvenced.

 

  1. A fahéjjal ízesített kávé remek megoldás lehet, ha szeretnéd valamivel kiváltani a klasszikus fehér cukrot. A fahéj már csak azért is kiváló, mert véralvadásgátló hatással bír, ezenkívül pedig fokozza az agy működését, illetve hozzájárul a vastagbél egészséges működéséhez is. Ezenfelül a cukorbetegek vércukorszintjét is képes a normális szinten tartani. Így, ha cukor problémákkal küzdesz vagy csak szimplán vágyódsz a különleges ízek iránt, akkor számodra a fahéj tökéletes választás.
  1. Kukába az édesítővel, elő a mézzel! Képtelen vagy a kávédat feketén legurítani, ezért egy-két szem édesítővel oldod meg a problémát? Ezt felejtsd el sürgősen és próbáld ki a mesterséges tabletták helyett inkább a mézet, ami a természet erejével igyekszik majd levenni téged a lábadról. Ez lesz a csúcsélmény a konyhában – A legaromásabb mézeskalács szirup elkészítése A mézes kávé sokkal krémesebb és ízletesebb lesz, arról pedig nem is beszélve, hogy jóval egészségesebb is, hiszen a kávé bár önmagában is fokozza az anyagcsere folyamatokat, mézzel feldobva sokkal hamarabb fejti ki jótékony hatásait.
  2. Két bögre kávé között igyál vizet. Ez először furcsán hangozhat, ám ha jól belegondolsz egyáltalán nem az. A kávé ugyanis kiszárítja a tested, éppen ezért nagyon fontos, hogy kívül-belül pótold a folyadékot. Mielőtt megiszol egy adag kávét mindenképpen guríts le egy nagy pohár vizet, így ugyanis elkerülheted a dehidratáltságot, ráadásul a kávéd is sokkal finomabbnak hat majd.
  3. 4, Vajjal feldobva Most biztosan azt gondolod, hogy megőrültünk, pedig a helyzet az, hogy erről szó sincs! Tegyél a kávédba egy kis természetes bio vajat és várd a csodát. Egyesek egyenesen a bajnokok reggelijének nevezik ezt a kombót. Ez a variáció ugyanis hatékonyan csökkenti az étvágyat, így pedig garantáltan nem kívánod majd az egész napos nassolást, sőt a kávéd íze és állaga is sokkal krémesebb is lágyabb lesz, ami pedig a legjobb az egészben, hogy ez az alternatíva tele van proteinnel, így reggelire remek választás.
  4. Egy kis kókuszolaj A kókuszolaj szintén egy egészséges verziója lehet a reggeli kávédnak, ezzel a trükkel ugyanis megfelelő mennyiségű jó zsírt viszel be a szervezetedbe. A kókuszolaj emellett hosszan eltelít, segítségével egész biztosan hosszú órákig nem leszel majd éhes, így végső soron az alakodért is teszel csupán pusztán a reggeli kávéddal.

Forrás: bien.hu

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search