Minden ami fontos

In memoriam Varga Lajos

Most amikor 30 év után ismét előkerül a METRO kivezetésének kérdése a Megyeri útig, illetve Dunakesziig, jó szívvel emlékezünk arra a személyre, mely ennek az ügynek egyik jeles támogatója, képviselője volt abban az időben.

Élete és munkássága, betöltött vállalati és társadalmi szerepe, nagy hatással volt az akkori Dunakeszi gazdasági, társadalmi és sport életére is.

E néhány gondolattal és önéletrajza olvasása során emlékezzünk Varga Lajosra!

(Szerk)

Önéletrazja:

1941 december 5-én született Balatongyörökön (Zala vármegye). Édesapja, Varga Rafael (1906-1958) a MÁV tapolcai fõnökségén dolgozott.

1961 óta nõs, felesége, Regõs Erzsébet a dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola tanítónõje, későbbi igazgatóhelyettese.

Az általános iskolát Tapolcán, középiskolai tanulmányait Budapesten végezte, 1960-ban érettségizett a Vasútgépészeti Technikumban. Három évig a MÁV Nyugati pályaudvari motorszínében motorszerelõ.

Sorkatonai szolgálat után egy évig a MÁV Dunakeszi Jármûjavító Üzemében lakatos, majd 1964-tõl a 201. sz. Szakmunkásképzõ Intézetben szakoktató, illetve tanár. 1968-tól a Budapesti Mûszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Kar vasútüzemi szakának levelezõ tagozatos hallgatója, 1974-ben szerzett vasútüzemi mérnöki oklevelet.

1970-tõl ismét a Dunakeszi Jármûjavító Üzemben dolgozott, kezdetben szabványügyintézõ, majd az egyetem elvégzése után tervezõmérnök, 1975-tõl a forgóvázjavító gyáregység vezetõje, 1979-1980-ban a kocsijavító gyáregység fõmérnöke.

1981-1982-ben az Országos Vezetõképzõ Intézet egyéves nappali tagozatos képzésén felsõfokú vezetõi diplomát szerzett.

1982-tõl az üzem igazgatója, illetve 1992. decembertõl a jogutód MÁV Dunakeszi Vagongyártó és Javító Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Munkáját 1990-ben Kiváló Vasutas kitüntetéssel ismerték el.

1974-tõl tagja a Közlekedéstudományi Egyesületnek és a Szervezési,Vezetési,Tudományos Társaságnak.

A Dunakeszi Vasutas Sport Egyesület elnökségi tagja, a sportklub által létrehozott Sportért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

  1. szeptember 20-tól országgyûlési képviselõ lett, így részt vehetett a rendszerváltás törvényhozásában. Mintegy fél évig a közlekedési bizottság, illetve az Országgyûlés elsõ vizsgálóbizottsága, a honvédelmi

vizsgálóbizottság tagja.

1990-ben tagja lett a városi képviselõ-testületnek. Négy éven át a pénzügyi ellenõrzõ bizottság elnöke volt. Az 1994. évi országgyûlési választásokon újra Pest megye 3. sz. választókerületében, valamint az MSZP Pest megyei területi listáján (15.) indult, mandátumát a választások második fordulójában, Kiss Róbert (SZDSZ) és Salamon László (MDF) képviselõk elõtt, 39,97 százalékkal szerezte.

1995. május 30-tól az Országgyûlés gazdasági állandó bizottságában dolgozik.

Az IPU magyar csoportja magyar-német baráti tagozatának az alelnöke, a magyar-lengyel és a magyar-szlovák baráti tagozat tagja.

Forrás: parlament.hu

 

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search