Minden ami fontos

Erősít a honvédelem!

A Magyar Honvédség szárazföldi haderőnemének megerősítése jegyében negyvennégy Leopard 2 nehéz harckocsi és huszonnégy PzH 2000 önjáró löveg beszerzéséről született döntés a közelmúltban.

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb volumenű hazai szárazföldi haditechnikai beszerzését rögzítő szerződést Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati igazgatója, Holger Lenz ágazati kereskedelmi igazgató, illetve Fodor Péter dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója látta el kézjegyével.

A szerződés értelmében 44 új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 önjáró löveggel, valamint az ezekhez tartozó kiegészítő eszközökkel és szolgáltatásokkal gyarapodik a Magyar Honvédség. Az új beszerzésekkel nem csupán az eszközök darabszáma növekszik, hanem a haderő harci képességei is javulnak. A Leopard 2 harckocsik és a PzH 2000 önjáró lövegek a hagyományos és az aszimmetrikus hadviselésben egyaránt alkalmazhatók.

A szerződés értelmében nemcsak harckocsik, hanem műszaki mentő és hídvető lánctalpasok is érkeznek a Magyar Honvédséghez. A szintén az Eurosatory 2010 kiállításon bemutatkozott WiSENT 2 speciális járművet a Flensburger Fahrzeugbau fejlesztette ki. A moduláris felépítésnek köszönhetően a Leopard 2-es alvázra épített rendszert öt óra alatt lehet átépíteni harckocsimentőből páncélozott (NATO STANAG 4569-es szintnek megfelelő) műszaki lánctalpassá. A daruja akár 32 tonnát is megemelhet, így képes segíteni a harctéri körülmények között végzett nagyobb volumenű javítások, például egy motorcsere elvégzésében. A fő csörlőrendszer vonóképessége 40 tonna, kötélzetének hossza 160 méter. A kiegészítő, belső csörlő teherbíró képessége 2300 kilogramm, s 280 méter acélsodrony tartozik hozzá.

A WiSENT 2-esre telepíthető harci mentőkészlet segítségével a lerobbant vagy megsérült harckocsikat (80 tonnás tömegig) úgy képes elvontatni, hogy a személyzetnek nem kell kiszállnia az erősen páncélozott járműből. A hegesztéshez, a különböző vágó- vagy feszítőeszközök üzemeltetéséhez szükséges energiát külön beépített, nagy teljesítményű generátor állítja elő.

Forrás:

honvedelem.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search