Minden ami fontos

Ahol hagyják érvényesülni a női tehetséget! - Európa legnagyobb hadseregeinek költségvetése női kezekben van.

"Nők kezébe kerültek Európa leghatalmasabb hadseregei.

A napokban kinevezte első női védelmi miniszterét az Egyesült Királyság Penny Mordaunt személyében, aki ezentúl évi 47 milliárd dollárnak megfelelő összeg elköltését felügyeli. Vele együtt jelenleg Nyugat-Európa hat legnagyobb hadiipari költségvetését nő irányítja - írja a Quartz.

A globális hadiipari költekezést számon tartó Stockholm International Peace Research Institute adatai szerint 2018-ban a nyugat-európai országok közül Franciaország fordította a legtöbbet katonai kiadásokra, az Egyesült Királyság a második volt, a harmadik helyen pedig Németország állt. Mind a háromnál női vezetője van jelenleg a védelmi minisztériumnak. 

Franciaországban a fegyveres erők minisztere jelenleg Florence Parly, aki 2017 óta tölti be a tisztséget. Az Egyesült Királyságban most vette át a védelmi miniszteri kinevezést Penny Mordaunt, Németországban pedig 2013 óta Ursula von der Leyen tölti be a védelmi miniszteri posztot. 

A 10 legnagyobb hadászati kiadású nyugat-európai ország közül hétnél nő ül a vezetői székben, Franciaország, az Egyesült Királyság és Németország mellett Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában és Svájcban is. Olaszországban Elisabetta Trenta, Spanyországban Margarita Robles, Hollandiában Anna Theodora Bernardina "Ank" Bijleveld-Schouten tölti be a tisztséget, Svájcban pedig Viola Amherdé a pozíció az idei évtől. 

Spanyolországban már három női vezetője volt a védelmi minisztériumnak, és korábban Norvégiában 8 éven át vezette nő a védelmi minisztériumot. Az Egyesült Államokban, ahol évi 600 milliárd dollárra, illetve Kínában, ahol 250 milliárd dollárra rúg a védelmi minisztérium éves büdzséje, még soha nem neveztek ki nőt vezetőnek." 

Forrás: portfolio.hu és a qz.com

Következő TV-műsorok

28 febr.
Futsal mekőzés
02.28.2020 8:00 pm
1 márc.
Váci Egyházmegyei Hradó
03.01.2020 10:00 am

Sportesemények

Események nem találhatóak
Állás

Csomagoló munkakörbe versenyképes jövedelemmel keresnek munkatársakat Fótra!

Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search