Minden ami fontos

Kovácsné Bárány Ildikó, az EMMI bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa, részt vett az Értünk épül Dunakeszi elnevezésű rendezvényen.

2022-re 70 ezerre nőhet a bölcsődei férőhelyek száma

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhely legyen az országban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.

Kovácsné Bárány Ildikó az Értünk épül Dunakeszi elnevezésű rendezvényen – ahol bemutatták a település bölcsődei, óvodai és általános iskolai infrastrukturális fejlesztéseit – elmondta, hogy a kormány családpolitikájának egyik alappillére a munka és a család egyensúlyának megteremtése, a családbarát társadalom kiépítése, ezért a kormány már 2010 óta sokoldalú támogatást nyújt a kisgyermeket vállalók, illetve nevelők részére. Hozzátette, hogy a hétpontos családvédelmi akcióterv egyik része a bölcsődefejlesztés.

A miniszteri biztos beszélt arról, hogy 2017 januárjában alakították át a bölcsődei rendszert, hogy minden olyan településen biztosított legyen az ellátás, ahol arra a kisgyermekes családoknak igénye van, és a férőhelyhiány ne legyen akadálya a munkavállalásnak.

Kovácsné Bárány Ildikó elmondta, hogy a lakosság számához mérten Dunakeszin kiemelkedő a három év alatti gyermekek aránya, közel négy százalék, ezért a város jó példája a megfiatalodó településeknek. Hozzátette, hogy a városban a bölcsődei férőhelyek a három év alatti gyermekek 22 százaléka számára biztosítottak, ami az országos 16 százalékos átlag felett van. A 2010-es adatok alapján mára a város vezetése megduplázta a bölcsődei férőhelyek számát – fűzte hozzá a miniszteri biztos.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search