Minden ami fontos

A természetes szaporodás is biztosítani fogja azt, hogy többen éljenek a városban, írja Dunakesziről az Infostart.

Az eredményekről és tervekről beszélt Dióssi Csaba polgármestere ai Infostartnak:

"Színház és két új gimnázium épül Dunakeszin.

Előállt Dióssi Csaba polgármester Dunakeszi oktatási fejlesztéseivel, amelyeket az egyre növekvő népességszám tett szükségessé.

Túl azon, hogy az agglomerációs településeken a beköltözések miatt nő a népesség, Dunakeszire olyan fiatalok kötlöztek az elmúlt időszakban, hogy a városban a "természetes szaporodás" is biztosítani fogja azt, hogy többen éljenek a városban. Ezért aztán a város kihívás elé került, és lépett is.

Mint Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere az InfoRádióban elmondta, az elmúlt kilenc évben főként az oktatási infrastruktúra fejlesztésére koncentráltak.

"Két új bölcsődénk és két óvodánk épült, most épül a harmadik. Az összes általános iskolánk bővült, volt, amelyik új szárnyat kapott, volt, amelyik új épületet, volt amelyik osztálytermekkel gazdagodott, és egy egészen új iskolát kaptunk, ezt mutattuk be nemrég, hozzáillesztve, hogy milyen a dunakeszi sportmodell, ami már óvodától az általános iskolákban a napközbeni rendbe épített sportfoglalkozásokig hét sportággal ismerteti meg a gyerekeket" - ecsetelte a polgármester.

Dióssi Csaba nagyon bízik abban, hogy a kormány pozitívan fogadja, hogy a város új gimnáziummal és szakgimnáziummal is gyarapodjon, emellett szó van egy művészeti iskola felépítéséről is, aminek része lenne egy hangverseny-, illetve színházterem is.

A kisebb beruházásokra önállóan is képes Dunakeszi, de például a 24 osztályos iskola teljes egészében állami pénzből épült.

A város növekedése másfajta infrastruktúra létesítését is megkívánja, az M2-es autóút őszre készen lesz, illetve Dunakeszin is összekötik a régi 2-est az újjal, ami által elkerülhető lesz Dunakeszi a nem a városba tartóknak."

Forrás: infostart

Kép: városi média

 

 

Következő TV-műsorok

23 jún.
Hetedhét Magazin
06.23.2021 7:00 pm
25 jún.
VVTV Jó Reggelt Magazin
06.25.2021 7:00 am - 12:30 pm
26 jún.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
06.26.2021 12:00 pm - 12:30 pm
26 jún.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search