Minden ami fontos

Tudtad, hogy a spenótban doppingszer van?

Popeye-nek igaza volt!

Nemrég kiderült a spenótról, hogy hatékony doppingszer, sőt, a benne található ecdysterone nevű szteroid még hatékonyabb is, mint a nemzetközi doppingszövetség tiltólistáján szereplő anabolikus szteroidok. A berlini Freie Universität kutatói egereken és embereken is tesztelték a spenótkivonatot, és arra jutottak, hogy azok az atléták, akik kaptak belőle, háromszor olyan jól teljesítettek, mint akik placebót szedtek. 

A spenótkivonatot már eddig is fogyasztották teljesítményfokozóként, de Maria Parr, a kutatás egyik vezetője szerint nem hitték volna, hogy ilyen hatékonynak bizonyul majd. A berlini kutatócsoport már korábban is vizsgálta a szer hatását, de akkor még csak patkányok esetében figyelték meg az izomtömeg-növekedést. A mostani vizsgálatok alapján viszont már a spenót-szteroid felvételét is javasolták a Nemzetközi Doppingelenes Ügynökség (WADA) tiltólistájára. 

Teljes cikk itt olvasható:

https://www.msn.com/hu-hu/eletmod/trend/kider%c3%bclt-hogy-a-spen%c3%b3ttal-t%c3%a9nyleg-lehet-doppigolni/ar-AADvJNy?li=BBPtEXs

Még több a spenótról:

A spenót nagyon egészséges, vitaminokban, antioxidánsokban, különösen K-, A-, B2-, B6-, E- és C-vitaminokban, mangánban, folsavban, vasban és magnéziumban gazdag. 

Képes csökkenteni a vércukorszintet, kordában tartja a magas vérnyomást, a keringési rendszerünket, s a benne lévő flavonoidok éles látásunkat őrzik. A spenótban minimum tizenhárom féle flavonoidvegyület található, amelyek csökkentik a sejtek oxidatív károsodását – a spenót kivonatai lassítják a gyomorráksejtek osztódását.

 

Következő TV-műsorok

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search