Minden ami fontos

Utolsó eseményéhez érkezett június 4–5-én a Kynopol konferenciasorozata Dunakeszin.

A járőrkutyák kiképzését és feladatait mutatták be részletesen a részt vevő államok képviselői. Ezúttal Magyarország kiképzési módszereit is megismerhették a jelenlévők.

Az Európai Unió 2011-ben Kynopol néven hozta létre a rendvédelmi kutyavezetők hálózatát, hogy a tagállamok bűnüldöző szervei a szolgálati kutyák alkalmazásával kapcsolatos tevékenységeiket megfelelően koordinálni tudják. A hálózat hozzájárulhat a szervezett bűnözés, illetve a súlyos nemzetközi bűncselekmények elleni egységesebb fellépéshez. Magyarországon több típusú feladatra képeznek ki kutyákat, de csak az az állat láthatja el mindezeket, amelyik már elvégezte az alaptanfolyamot. A rendőrebeket Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) kiképző telepén trenírozzák. A járőrkutyaképzés három és fél hónapos, a keresők négy hónapig, a nyomkövető ebek pedig fél évig tanulnak. A képzések végén négylábú és vezetője egyaránt vizsgát kell tegyen, mivel együtt fognak dolgozni.

– Magyarország jó irányba halad a rendőrkutyás szolgálatban – emelte ki köszöntőjében Less Ferenc alezredes, a ROKK Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ főosztályvezetője. – A kollégák főként német és belga juhászkutyákat képeznek Dunakeszin. Fontos, hogy az őrző-védő feladatokban is kiemelkedjenek. Ha kell, egy vezényszóra elbánnak a kocsmai verekedőkkel is. Az eb kitűnő segítség, barát, illetve kolléga is egyben, kiegészíti az embert a tudásával, képességeivel, például a szaglásával és az erejével is. Különösen nagy kincsnek számítanak a napi munkában.

Teljes cikk itt olvasható: police.hu

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search