Minden ami fontos

Hitünk arra kötelez minket, hogy azt ne csak a templomban, de életünk folyamán mindig megéljük és megvalljuk!

Magyar Szabadságért díjjal tüntették ki Beer Miklós megyéspüspököt Gödöllőn
 
Magyar Szabadságért Díjjal tüntette ki a gödöllői Magyar Szabadság Napja Alapítvány Dr. Beer Miklós megyéspüspököt. Hazánkban minden év június utolsó szombatján emlékezünk meg arról, hogy Magyarország szabad, független állam - ekkor vonultak ki hazánkból az utolsó orosz csapatok. 2000-ben az országgyűlés törvényt alkotott, hogy ez a nap a Magyar Szabadság Napja legyen.

Gödöllőn, az Alsóparkban álló Világfa előtt azóta minden évben átadják a neves díjat, amelyet olyan személyek kapnak meg, akik hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez, a magyarságtudat, kultúránk megőrzéséhez; és munkájukkal példát mutatnak.

Az elismerések átadására június 29-én, szombaton, az ünnepi program részeként került sor Gödöllőn. Benedek Kriszta előadóművész, a műsor vezetőjének bevezetője után Gémesi György polgármester köszöntötte a közönséget, majd a színpadra hívta a kitüntetetteket, és átadta nekik a díjat.

A kitüntetést idén, megyéspüspökünk mellett, Roszík Gábor evangélikus lelkésznek is odaítélte a kuratórium. Roszík Gábor gödöllői lakos, a rendszerváltó politikusok egyike, az MDF alapító tagja. Ő volt az első szabadon választott parlamenti képviselő 1945 után.

Roszík Gábor kitüntetése után a polgármester, miközben a színpadra hívta a megyéspüspököt, idézte Beer Miklós szavait: „Kereszténynek lenni annyit jelent, hogy úgy akarok élni, ahogy Jézus Krisztus élt." – Számomra – tette hozzá Gémesi György – a püspök atya megmutatta, hogyan lehet megvalósítani ezt az eszményt.
Laudációjában Benedek Kriszta kiemelte: Beer Miklós soha sem szűnik hangsúlyozni: a hitünk arra kötelez minket, hogy azt ne csak a templomban, de mindig megéljük és megvalljuk. A püspök ennek tudatában rendszeresen megnyilatkozik a világról és az Egyházról, annak erényeiről és hibáiról egyaránt. Saját életével, püspöki szolgálatával is arra tanít, hogy keresztényként elöl kell járnunk, nem várhatjuk másoktól a megoldást a szegények és szenvedők gondjaira. Az Úristen egymásra bízott bennünket; valamennyien testvérek vagyunk.

A kitüntetések átadása után az ünnepi műsor az Urban Verbunk együttes Kötéltánc című táncjátékával folytatódott, majd a hagyományos tűzijátékkal zárult.

Forrás: Váci Egyházmegye

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search