Minden ami fontos

Nem adták el a Dunakeszi Járműjavítót a kijelölt határidőre

Kormányhatározat jelölte ki vevőnek az orosz Transzmasholdingot.

A határidő júniussal együtt elmúlt, de nem hallottunk semmit arról, hogy eladták volna a Dunakeszi Járműjavító többségi állami, plusz a MÁV kezében lévő részesedését, és az utóbbihoz tartozó ingatlanokat.

Egy május 28-i kormányhatározat meglehetősen szűk határidőt szabott a tranzakció lebonyolítására Bártfai-Mager Andreának a több mint százéves, 2014-ben államosított cég orosz kézbe adására, a megállapodásokat az előző hónap utolsó napjáig kellett volna megkötni. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kommunikációs csapatától hiába kérdeztünk az ügyletről, nem válaszoltak, és nem hivatalosan az is a fülünkbe jutott, hogy nem hanyagságból, hanem azért, mert „nincs mit közölniük”.

Ha jól dekódoljuk tehát, ez magyarán azt jelenti, hogy a határidőig nem adták el Dunakeszit. Egy biztos, nem a vevőkeresés miatt hiúsult meg az üzlet, a kormányhatározat ugyanis kijelölte azt a TMH Hungary Invest Zrt., vagyis az orosz Transzmasholding magyarországi cégének személyében.

Szakmai körökben nem mindenkit lepett meg, hogy a régóta napirenden lévő privatizáció – a kormányhatározat ellenére – most sem valósult meg, sokan ugyanis összekötik egy másik, ugyancsak már többször, hivatalosan beharangozott üzlettel, azzal nevezetesen, hogy Magyarország (az újabb tervek szerint a Transzmasholdinggal együtt) nagyobb tétel vasúti kocsit szállítana Egyiptomnak, és ezek részben Dunakeszin készülnének. Csakhogy ez a tranzakció jelenleg még szintén nem tart a megvalósulásnál.

A járműjavító el nem adása egy bizonyos szempontból mindenképp jó hírnek tekinthető, amíg ugyanis ez nem történik meg, a cég addig részt vehet a Stadler Kiss emeletes motorvonatainak gyártásában. Dunakeszin szerelik össze a hatrészes járművek középső négy vagonját, és itt folyik a járművek üzembehelyezése is. Ha azonban az oroszoké lesz a gyár, a svájciak felbontják ezt a szerződést.

Forrás: IHO

Következő TV-műsorok

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search