Minden ami fontos

Dunakesziről egyszerűbb lett megközelíteni az M3-ast és a Hungaroringet!

Nagyot lépett előre a fóti térség: átadták az M3-as új csomópontját.

Mogyoród és Fót mellett a Hungaroring elérhetősége is jelentősen javult a HE-DO, a Penta és a KM munkájának köszönhetően.

Szerdán délelőtt Mogyoród mellett az M3-as autópályán átadták a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft., valamint a KM Építő Kft. által kivitelezett autópálya-csomópontot. A 2017 októberében elkezdett fejlesztés által Fót és Mogyoród elérhetősége is jelentősen feljavult, akárcsak a Hungaroringé.

Az új csomópontra azért volt szükség, mert a régebbi lejáratot csak a Budapest felől és a Budapest felé közlekedők tudták használni. Emellett Fót és Mogyoród, valamint a Hungaroring irányából csak rossz minőségű utakon lehetett rá feljutni.

Ezt a problémát orvosolva az északi oldalon egy több mint másfél kilométeres, új nyomvonalú kétszer egy sávos út épült ki, amely a Mogyoródra Fótról bevezető Fóti úthoz (2101-es számú út) kapcsolta az autópályát. A bekötőúthoz egy új körforgalom is épült az autópálya északi oldalán.

Az M3-astól délre is létrejött egy körforgalom a Hungaroring irányába teremtve új lejáratot, immár a Debrecen felől érkezőknek is lehetőséget adva.

A NIF Zrt. nettó értéken számítva 4,99 milliárd forintos beruházásában egy autópálya feletti híd és további két körforgalom is létrejött.  Utóbbi két körforgalom az új bekötő úton épült ki. A csomóponthoz két felüljáró is létesült, továbbá 473 méternyi zajárnyékoló fal.

Ahogy azt a fenti térkép szaggatottal jelölt útszakasza is mutatja, a beruházás távlati fázisában a Hungaroring és Kerepes is megújult bekötőutat kap.


Félórán belül bármelyik autós elérhet majd egy négysávos utat

A szerdai átadón Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter is részt vett. A tárcavezető elmondta, a kormány által tervezett közúti beruházásokat keretbe foglaló Útprogram teljes költségvetése 3200 milliárd forint. Ebből a magyar gazdaság megerősödésének köszönhetően a nagyobb részt, 1800 milliárd forintot a költségvetés fedez és a fennmaradó összeget adják az uniós támogatások. 

 

Következő TV-műsorok

17 jan.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search