Minden ami fontos

Van 1 Euród? Házacskát vehetsz érte Dél-Olaszországban. De mielőtt megteszed tájékozódj a feltételekről!

Egy euróért lehetünk háztulajdonosok egy szardíniai faluban.

A Barbagia régió hegyei között megbújó Ollolaiban mintegy kétszáz hagyományos, kőből épült ház keresi új tulajdonosát fejenként egy euróért.

Túl szép, hogy igaz legyen típusú hírnek tűnik, és bizony az is, mert a rendkívül rossz állapotú házak alapos felújításra szorulnak.

A megállapodás értelmében a vevőnek három éven belül meg kell kezdenie saját házának renoválását, a várható összköltségek így közel huszonötezer dollárra rúghatnak.

A falu vezetése az elnéptelenedés megakadályozása érdekében választotta a különös megoldást, ugyanis Ollolai lakossága az elmúlt ötven évben 2250-ről 1300-ra csökkent. A polgármester szerint mindent megtesznek, nehogy kihaljon a falujuk, és igyekeznek megóvni történelmi tradícióikat. Másik kimondott céljuk ezzel az akcióval a lakosság fiatalítása, merthogy az utóbbi időben nagyon kevés gyermek született Ollolaiban.

A leárazás egyelőre sikerrel működik: jó pár üresen álló házat eladtak már, és több mint százra érkezett hivatalos érdeklődés szerte a nagyvilágból.

A kezdeményezés a Case a 1 euro nevű olasz projekt része, mely a Szicíliában, Toszkánában és Abruzzóban előforduló hasonló ingatlanok megmentésére szolgál, és kisebb olasz települések elnéptelenedése ellen küzd.

Aki szeretne egy euróért ingatlantulajdonos lenni Ollolaiban, annak a helyi önkormányzattal kell felvennie a kapcsolatot, bár arra érdemes felkészülnie, hogy a teljes dokumentáció olaszul zajlik.

Most két másik olasz település, Zungoli és Mussomeli csatlakozott a projekthez, tehát ebben a két gyönyörű városban is egyetlen euró ellenében válhatunk háztulajdonossá. A vásárlás folyamatát pedig egyszerűbbé tették, például külön honlapot is készítettek az érdeklődők számára.

Zungoli polgármestere még egy fiatal önkéntesekből álló csapatot is kijelölt, akik segítik a vásárlókat, és kapcsolatot tartanak azokkal az építőipari cégekkel, akik segíthetnek az adott ház felújításában. A lényeg ugyanis ebben az esetben is azonos; az új tulajdonosnak három éven belül renováltatnia kell az ingatlant.

Itt olvashatsz többet erről:

https://roadster.hu/haz-egy-euroert/

http://www.comunezungoli.it/c064120/zf/index.php/servizi-aggiuntivi/index/index/idtesto/20101

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search