Minden ami fontos

Dunakeszin lakók szívhez szóló üzenettel próbálnak fákat menteni

Az üzenetet megszövegező Záhorszki Zsófia üzenet így szól:

„Kérjük szépen, ne vágják ki a legszebb fáinkat! Általuk élhető ez a környék, az otthonunk. Árnyat, jó levegőt adnak, madarak fészkelnek rajtuk. Igyekszünk minél hamarabb intézkedni ez ügyben a polgármesteri hivatalban. Az itt lakók.”

Dunakeszin egy forgalmas út mellett járdát építenek. A környékbeli lakók szívhez szóló üzenettel próbálják megvédeni a járda útjában álló gyönyörű fákat.

Dunakeszin a Klapka utcában járda épül. Nagy szükség van rá, mert ha elkészül, többek közt a városszéli bevásárlóközpontot köti majd össze a vasútállomással – és mindennel, ami a kettő között van. A dunakeszi gyalogosok így nem az út szélén botorkálnak majd, a meglehetősen gyorsan haladó autóktól pár centire. Az út és a házak között egy jó darabon amolyan spontán módon kialakult, de a környékbeliek által gondozott nyárfaliget húzódik, ami amellett, hogy szép, igen hasznos is: felfogja a vonat zaját és a kocsik által felvert port is.

A liget legnagyobb, igen sudár nyárfái pedig éppen az épülő járda nyomvonalába esnek – sorsuk tehát beteljesülni látszik. A környékbeliek mégis megpróbálják megmenteni szeretett fáikat, hiszen a járdát csak pár méterrel kellene arrébb vezetni, úgy a fák többsége megmenekülhetne. Ezért a fotónkon látható, szívhez szóló üzenetet intézték a járdaépítő munkásokhoz. Reméljük kérésük meghallgatásra talál, és a fák tovább élhetnek Dunakeszi Gyártelepén – elvégre a klímaváltozás hatásait enyhítő környezetvédelem ilyen „kis” dolgokkal kezdődik. 

https://nlc.hu/eletmod/20190816/szivhez-szolo-uzenettel-probalnak-fakat-megmenteni-a-kivagastol-dunakeszin-fotok/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search