Minden ami fontos

Nincs felháborodás Dunakeszin, de van határozott igény….

„Véget vetnek a nagy felháborodásnak, nem lesz több ikerház építés a régi telkeken!” - írja az egyik portál.

Nyugodt szívvel mondhatjuk, nincs felháborodás Dunakeszin!

De van határozott igény egy tervszerű, szakszerű városfejlesztésre! Dunakeszi egy robbanásszerű fejlődésnek induló település. Ennek megítélésében két markáns vélemény is kiérezhető!

„Kezd élhetetlenné válni a város, ideje elköltözni!”

- mondják a lakosok közül többen. Aki korábban a faluban és a 70-es évektől itt élt és megtapasztalta ezt a rohamos fejlődést, annak is az utolsó éveit, azt mondja, a lakóhelye elveszítette azt a nyugodtságát, csendességét, ami korábban jellemezte azt, túlnépesedett, kezd élhetetlenné válni!

„Minket kirobbantani sem lehet innen, úgy szeretünk itt élni!”

– mondja egy néhány éve itt élő család fője, képviselve lakótársai véleményét. Van szép Duna-part, nyugodt, biztonságos kisváros, sok jó program áll rendelkezésre, hangzanak az érvek.

Mindenkinek egy kicsit igaza van!

Mindkét vélemény megjelent az utóbbi időben zajló városi konzultációk során, a városházán, ahol lakosok sokaságát kérdezte a polgármester és az adminisztráció a mindennapi életükkel kapcsolatosan. Nagyon sok észrevétel hangzott el, melyben a pozitív észrevételek mellett markánsan megfogalmazódtak a város további fejlődésével kapcsolatos igények is!

Ezekből emelünk ki néhányat:

  1. Dunakeszinek további fejlesztésében célszerű lenne egy szakemberek által készített és lakosság megkérdezésével megerősített, hosszú távú városfejlesztési tervre, melyben helye van a jövőbeni városi intézményeknek, a várost kiszolgáló infrastruktúrának, ennek működését biztosító közlekedési rendszernek.
  2. A jelenlegi és az épülő lakótelepek, lakóházak részére a kiszolgáló infrastruktúra és közműhálózat bővítése és fejlesztése is elengedhetetlen a jövőben.
  3. A beruházások kapcsán legyen előtérben a „több zöldfelület és kevesebb viakolor” szemlélet!

Jól érzékelhető, hogy Dunakeszi elérkezett a mennyiség és minőség problémájához. Növekedhetünk hatalmas iramban, de ha nem fektetünk hangsúlyt a kiszolgáló létesítmények ésszerű és tervszerű fejlesztésére és környezeti értékeink óvására, bizony az a minőség rovására mehet.

Jövőre nézve biztató, hogy mind a város vezetése programjában, mind a választáson résztvevő képviselőjelöltek programjaiban jelentős és megatározó szerepet kapnak a fenti célok, mint elvégzendő feladatok.

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search