Minden ami fontos

Nem biztos, hogy a Dunakeszi Járműjavító fogja gyártani a KISS vonatokat?

A 40 KISS motorvonatról szóló keret-megállapodás alapján 2017 augusztusában tizenegy, 2018 decemberében nyolc emeletes szerelvény szállításáról írt alá szerződést a MÁV-START Zrt., kedden pedig eredményesen zárult a további 21 motorvonat beszerzéséről szóló írásbeli konzultációs folyamat.

A szerződést a gyártóval, a Stadler Bussnang AG-val várhatóan szeptember első felében írják alá, maga a gyártási folyamat a forrás biztosítása után indulhat el, már amennyiben nem kerül orosz vállalathoz a Dunakeszi Járműjavító, ahol a Stadler elkészíteni a szerelvényeket. Májusban ugyanis született egy kormányhatározat, amely versenyeztetés nélkül az orosz Transmashholdingot jelölte ki, hogy vegye meg a DJJ-t. Dunai Zoltán, a Stadler Magyarország ügyvezető igazgatója augusztus 21-én erről azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy felbontják a szerződést, amennyiben a vállalat valamelyik közvetlen versenytársuk tulajdonába kerül. A Stadler érthetően nem szeretné, ha a rivális vasúti járműgyártó, Transmashholding rálátna a gyártási folyamatokra. Amennyiben megtörténik a szerződésbontás, vélhetően a minszki telephelyen készülnek majd el a vonatok.

Forrás: hvg

 

 

Következő TV-műsorok

28 nov.
Váci Egyházmegyei Hiradó
11.28.2020 8:00 pm
29 nov.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search