Minden ami fontos

Tudtad, hogy Dunakeszin a közlekedése miatt jó élni és azért, mert be tudsz jutni Pestre biciklivel, futva és motorcsónakkal?

Egyik hírportál írt Dunakesziről 10 dolgot, amiért jó Dunakeszin élni és elsőként a közlekedést emeli ki. Idézünk a cikkből:

"1. Dunakeszi közlekedése

Annak ellenére, hogy mindenki szidja a közlekedést, valójában sehol sem jó a helyzet. Dunakesziről viszont több alternatíva is van arra, hogy bejussunk a fővárosba, aztán haza Keszire. Vonattal, busszal, autóval, sőt autóval több útvonalon is, ha pedig nagyon akarjuk, akkor biciklivel, futva és még motorcsónakkal is bemehetünk Pestre."

Írónk, szerintem a választási hevületében írta meg a cikket, anélkül, hogy ismerné Dunakeszi közlekedését!

Mert hogy bejutni és kijutni csúcsidőben Dunakesziről felér egy menekülési feladattal, az biztos.

Talán azért is sorolta fel a "futni, biciklivel és motorcsónakkal" lehetőségeket, mert ezekkel biztosan gyorsabban érjük el a célunkat, mint hagyományos közlekedéssel.

Cikkírónk azonban kihagyta a repülőt és az úszást, mert ezen úton épp oly könnyen bejutni Pestre, mint mondjuk motorcsónakkal vagy futva.

De fordítsuk komolyra a dolgot:

- futva csak a közlekedési utakon tudna valaki be- és kijutni a városból, kivéve a Pálya utcát, mert ezen kívül sem járda, sem gyalog- vagy futó-út nincs kiépítve Pestre. Az meg nem biztos, hogy mindenki Káposztásmegyer felől szeretne bejutni szeretett fővárosunkba. A cikk a futásnál utal a - városi köznyelvben csak -  "a mi Péterünk" ("a mi miniszterünk") sportszeretetére, ki edzésképpen meg szokta tenni ezt a távot futva, de valljuk be ez nem általános szokás az itt lakók körében.  

- biciklivel ugyanez a helyzet, a Pálya utcát indulásnak nem javasolnánk, ha valaki Budán kezdi a napot

- motorcsónakkal sokkal egyszerűbb bejutni Pestre, ami után elmegyek Nagymarosra (vagy Sződligetre) - mert csak ott van kikötő és tároló - utána lesuhanok Pestre. Mert a Dunán tényleg nincs csúcsforgalom! Itt azért várnám a jó tanácsokat, hogy hogyan és hova tudok kikötni motorcsónakkal munka végeztéig!     

Mindezek ellenére egyetértünk a cikk írójával, Dunakeszin élni jó!

Ezt tudom tanúsítani közel 67 éve!

(KC)

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search