Minden ami fontos

A dunakeszi sportélet egy drágaköve szűnt meg, alakult át!

A Dunakeszi Kinizsi Futsal a VSD futsal szakosztályaként folytatja.

Köszönet azoknak kik megalkották, köszönet kik a csúcsra vitték, köszönet a szurkolóknak kik végig velük voltak! (kc)

(Cikk átvéve a Dunakeszi Kinizsi Futsal oldalról!)

„Az idő tovaszáll, de az emlékek, az élmények, melyeket a Dunakeszi Kinizsi Futsal adott, örökké velünk maradnak!”

Klubunk életében mérföldkőhöz érkeztünk. A 2011-ben alapított Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub a jövőben a Városi Sportegyesület Dunakeszi futsal szakosztályaként folytatja tovább működését.
Mondhatnánk röviden, hogy a hír ennyi, ám aki egy kicsit is jártas a magyar futsalban, az tudja, hogy mennyit adott ez a klub a futsalt szeretőknek, a futsalért rajongóknak, játékosnak, edzőnek, vezetőnek szülőknek egyaránt.
Nem tudunk elköszönni anélkül, hogy ne csinálnánk leltárt az elmúlt nyolc-kilenc évről, bár amikor nekiláttunk az összegzésnek, nem gondoltuk, hogy ennyi minden történt velünk az eltelt időszakban. Megpróbáljuk kronológiai sorrendben felidézni a főbb eseményeket, eredményeket, és úgy gondoljuk, nincs miért szégyenkezni az alapítóknak, a több-száz játékosnak, és az itt dolgozó edzőknek sem, az eltelt évek miatt.
Nos, lássuk a mi történelmünket, a Kinizsi Futsal történetét.

2011/2012

A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub történetének első bajnoki találkozójára a Férfi Futsal NB II. Keleti csoportjában került sor 2011. szeptember 23-án a Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnokában. A Dunakeszi Kinizsi a Rubeola FC Csömör II. csapatát fogadta. A 6-2-es Dunakeszi-siker alkalmával a Kinizsi történetének első gólját Horváth Ferenc jegyezte a mérkőzés 10. percében. A Magyar Kupában az első mérkőzésünkre 2011. október 5-én került sor, a Dunakeszi Kinizsi - Gödöllői Bikák találkozó alkalmával. A 9-2-es gödöllői sikerrel záruló találkozón a Kinizsi első Kupa-gólját Monspart László jegyezte a találkozó 31. percében. Az NB II-es szezon végén a csapat ezüstérmes pozícióban zárt, így 2012 májusának végén - júniusának elején a Rubeola FC Csömör ellen osztályozó mérkőzésen szerepelhetett a csapat. Az NB I-es tagságért vívott párharcot kettős győzelemmel a Csömöriek nyerték.

 2012/2013

Második szezonunknak 2012/2013-ban az NB II. Nyugati csoportjában vágtunk neki, ahol a csapat célja a bajnoki cím és az NB I-es tagság kiharcolása voltak. A szezon nem indult simán, hiszen október közepén a középmezőnyben tanyázott a csapat, miután a BME győzelemmel, a Szombathely pedig ponttal távozott a Radnótiból, így a Kinizsi 4 meccs után már 4 vesztett ponttal állt. Az alapszakasz hátralévő 20 mérkőzését azonban megnyerte a csapat, így első helyen, 11 pontos előnnyel biztosította helyét a rájátszásban. A rájátszás első két meccsét is sikerrel zárták a srácok, így a második helyezett Fehérvár otthonában lejátszott rangadónak az volt a tétje, hogy amennyiben a Kinizsi pontot szerez, úgy bebiztosítja első helyét a tabellán.

A 2013. május 6-án lejátszott találkozó végül 4-4-es döntetlennel zárult, így története során először lett bajnok a Dunakeszi Kinizsi! A gólkirály Kun Gábor lett 56 találattal. A Magyar Kupában 2012. december 12-én a Vasas-Kalafa elleni 10-2-re megnyert találkozón Safar Iuliu Tony fantasztikus mozdulattal szerezte meg az évtized kispályás gólját, majd az ETO Futsal Club elleni negyeddöntő visszavágón a csapat fantasztikus, 4-4-es döntetlent játszott (az utolsó másodpercekben még a győzelmet is megszerezhettük volna, de Safar Tony gólját a játékvezető érvénytelenítette az idő letelte miatt). Matyóka Zoltán utánpótlás-vezető felügyeletével, két korosztállyal beindul az utánpótlás-képzés (U13, U19). Első utánpótlás mérkőzésünkre az U19-es korosztályban kerül sor 2012.11.25-én a Radnóti Miklós Gimnáziumban: Dunakeszi Kinizsi - Cső-Montage (2-8). Első gólunkat Berki István jegyezte, első utánpótlás-győzelmünkre pedig már a nap második találkozóján sor került, amikor a Vác Futsal csapatát 6-1-es arányban sikerült legyőznünk. U13-as csapatunk első évében a Pest megyei bajnokság Középdöntőjéig menetelt. Első utánpótlás-csapatainkból a későbbiekben a felnőtt csapatban öten mutatkozhattak be: Szenyita László, Bota Márk, Berki István, Jónás Dominik és Sóvári Benedek. 2013 nyarán első ízben lett megszervezve a Kinizsi nyári futsal tábora, melyet 2018-ig még további öt követett a sorban.

2013/2014

2013/2014-ben a Férfi NB I-ben szereplő újonc csapatunk 5. helyen végzett, a Férfi NB II. Közép csoportjában szereplő csapat alapszakasz győzelemmel zárt. Az első ízben induló Női NB I.-es újonc csapatunk bronzérmével és Magyar Kupa elődöntőjével történelmet írt. A női csapatunkat felkészítő Biczi Gábor az év edzője elismerésben részesül. Utánpótlás szinten elindul az ovis foglalkozás. 2014 áprilisának végén, egyazon hétvégén U11-es és U13-as növendékeink megszerezték klubunk történetének első Pest megyei érmeit: U11-es csapatunk a Pest megyei 2. helyezést követően az országos középdöntőig menetelt, míg U13-as csapatunk a Pest megyei döntőn szerez bronzérmet (legjobb kapus: Kammerer Gergő Zoltán). U15-ös leány csapatunk szintén az országos középdöntőben fejezte be szezonját.

 2014/2015

Fúzió az ország legsikeresebb futsal csapatával, az ETO Futsal Clubbal. A klub vezetésében is történtek változások 2014 nyarán: Andréka Domonkos ügyvezetőt Matyóka Zoltán váltotta, akinek utánpótlás-vezetői teendőit Biczi Gábor látta el a továbbiakban. Férfi felnőtt csapatunk az NB II. Közép csoportjának alapszakaszát a 2. helyen zárta. Történelmi dátum a Klub életében 2014.11.25-e, amikor Temesi Norbert és Szikora Levente István a 100. pályára lépését ünnepelte a Göd elleni hazai bajnokin. Rajtuk kívül Bita László és Szlifka János érte el a századosi rangot a vonatkozó listán. Utánpótlás terén két korosztályban is ezüstéremmel zártunk a Pest megyei bajnokságban: U11-ben (legjobb játékos Bogdán Rajmond Márk) és U13-ban (legjobb játékos Sóvári Benedek), emellett az olaszországi Reggio Emiliában megrendezett Giochi del Tricolore nemzetközi tornán szintén ezüstéremmel zártunk az U16-os korosztályban. A szezonnak volt két nagyon nehéz időszaka is, hiszen 2014-ben Benedek Bence, míg 2015-ben Hacker Gábor is vészes egészségi állapot után épült fel!

2015/2016

A 2015/2016-os idénynek ismét Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub néven vágott neki felnőtt csapatunk, akik az NB II. Közép csoportjának a 2. helyén zárták a szezont. Az idény során Bita László 48 találatig jutott, aminek köszönhetően a (társ) gólkirályi cím Dunakeszire került. 2015 nyarától Biczi Gábort az utánpótlás-vezetői pozícióban Lámpi Tibor váltotta, míg a klubmenedzseri pozícióba Kasza János érkezett. 2016 tavaszán a Dunakeszi Kinizsi és a Városgazda Utánpótlás Akadémia együttműködési megállapodást kötöttek egymással.

A szezon során megszületett utánpótlás csapataink első bajnoki címe és országos bajnoki érme is: az U15-ös korosztály a Pest megyei bajnokságban végzett az első pozícióban (a legjobb játékos Burzi Alex lett), majd az országos nagydöntőben ezüstéremmel zárt. U11-ben zsinórban harmadik ízben végeztünk ezüstérmes pozícióban (a legjobb játékos: Burger Botond lett), míg U13-as növendékeink 2014-et követően ismét bronzérmes pozícióban zártak. Nagyobb korosztályaink közül az U20-as srácok az NB II-es (II. osztályú) bajnokság középdöntőjéig meneteltek. Három korosztályunk a bécsi Stella Rossa Futsal Tornán is sikerrel szerepelt: U11-ben arany-, U10-ben ezüst-, míg U12-ben bronzérmes pozícióval zárult fiaink bécsi túrája. 2016 júliusában három korosztályunk (U11, U13 és U15) is Erdélyben, Székelyudvarhelyen járt tanulmányi úton.

2016/2017

2016/2017-es szezonban az NB II. Közép csoportjának alapszakaszát megnyerte felnőtt csapatunk, míg a rájátszás végén a 3. helyen zártuk a bajnoki küzdelmeket. A Magyar Kupában azonban sikerült történelmet írnia a csapatnak: két NB I-es csapatot kiejtve (MVFC Berettyóújfalu és Bőny) fiaink a legjobb négy közé kerültek, a Final Four elődöntőjében ellenfelünk a későbbi bajnok, kupagyőztes ETO Futsal Club volt.

Utánpótlás vonalon az idény meghozta második megyei elsőségünket: az előző szezon U15-ös teljesítményét ebben az idényben az U13-as fiúk másolták le, ugyanis a Pest megyei bajnoki címet követően (a gólkirályi cím Varga Dominik Ádám nevéhez fűződött) az országos nagydöntőben végeztek ezüstérmes pozícióban. Az U11-es korosztály zsinórban negyedik évét zárta a Pest megyei bajnokság ezüstérmes helyén. A nagyobb korosztályok közül az U17-es ifjak az NB II. (II. osztály) középdöntőjéig, míg az U20-as srácok egészen az NB II. ezüstéreméig meneteltek. Ausztriában két helyen is jártunk a szezon során: a judenburgi Zirbenland Futsal Cupon az U9-es, U10-es és U11-es korosztályban is első helyen zártunk, akárcsak a bécsi Stella Rossa Futsal Cup U12-es korosztályában. 2017 májusának végén U13-as csapatunk a Manchester Futsal Club meghívásának eleget téve a nagy-britanniai Manchesterben járt tanulmányi úton.

A szezon egy nagy tragédiáját is tartogatott számunkra: a veronai buszbalesetben 2017. január 20-án életét veszítette fiatal tehetségünk, Simonffy Botond. Klubunk Boti emlékére visszavonultatta az Általa viselt 33-as számú mezt.

 

2017/2018

2017/2018-ban a Férfi Futsal NB II. Keleti csoportjának alapszakaszát a 2. helyen zártuk, míg a rájátszásban rosszabb gólkülönbséggel szorultunk le a dobogóról, így a 4. helyen végeztünk. A szezon során kilenc saját nevelésű, 16-17 éves fiatal növendékünk is debütált a felnőtt csapatban. A Magyar Kupában a legjobb nyolc között az MVFC Berettyóújfalu elleni párharc jelentette a végállomást.

Az utánpótlás tekintetében megszületett klubunk első országos bajnoki címe, U18-as csapatunk veretlenül zárt az élen az I. osztályú U18-as bajnokságban. U13-as növendékeink még az előző évi remek szezonjukat is túlszárnyalták: a Pest megyei Final Fourban I-es és II-es csapatunk házi döntőjének köszönhetően az arany- és az ezüstérmes pozícióban is növendékeink végeztek (a döntő gólkirálya Kiss András, legjobb kapusa Radnóti Botond lett), míg az országos nagydöntőben újfent 2. helyen zárt a csapat. U15-ös fiaink szintén dobogós, 3. helyen zártak Pest megyében. A bécsi Stella Rossa Futsal Torna két elsőséget (U12 és U13), valamint két bronzérmet (U13 és U14) hozott növendékeinknek. Két korosztállyal első ízben szerepeltünk az olaszországi Montesilvano Futsal Cupon: U17-es növendékeink a 6. helyen, míg U13-as fiaink a 7. pozícióban zárták itáliai útjukat. Az eddigi évekhez képest újdonságként hatott Öregfiú csapatunk, akik a Pest megyei bajnokságban végeztek ezüstérmes pozícióban (gólkirály: Jávor István).

 2018/2019

A 2018/2019-es szezon sok változást hozott a felnőtt csapat életében: rutinos játékosaink távozását követően fiatal játékosainknak szavaztunk bizalmat, akiket a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjában versenyeztettünk. A sok hasznos tapasztalatot hozó szezont növendékeink végül a 12. pozícióban zárták. Az év egyik fontos eseménye volt, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában az első és második osztályos tanulók tanrenden belül, heti két alkalommal futsal képzésben is részesülhettek.

Utánpótlás eredmények tekintetében újabb sikeres évet zártunk. U13-as csapatunk Pest megyei bronzérmet szerzett, míg U15-ös növendékeink a Pest megyei ezüstérmes pozíciót követően az országos döntőig meneteltek, ahol újabb ezüstéremmel gazdagodott a csapat éves sikerlistája. A bécsi Stella Rossa Futsal Tornán U12-es korosztályunk zsinórban negyedik elsőségét gyűjtötte be, míg az idényt U13-as korosztályunk zárta az olaszországi Montesilvano Futsal Cupon, ahol a nemzetközi mezőnyben az 5. pozíciót vívták ki maguknak a srácok.

A szezon 2017 után klubunk másik tragédiájával zárult, 2019. április 16-án tragikus körülmények között, autóbalesetben életét veszítette 20 éves fiatal játékosunk, Szabó Bence. A tragédia miatt felnőtt csapatunk nem játszotta le utolsó bajnoki találkozóját. Bence emlékére az Általa viselt 45-ös mezt Klubunk visszavonultatta. Utolsó felnőtt találkozónkat 2019. április 8-án játszottunk Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovaspark II. vendégeként (4-4), ahol utolsó, 1748. gólunk Verhoczki László nevéhez fűződött. A felnőtt mérkőzést követően azonban az utánpótlás csapatainknak még voltak találkozói, így a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub történetének tényleges utolsó találkozóinál még két esemény is megemlíthető: az első a 2019. június 8-án rendezett U15-ös országos nagydöntő, ahol a SUPE csapata által 2-1-re megnyert találkozón Tóth Alex László szerezte a Kinizsi történetének utolsó MLSZ által jegyzőkönyvben is rögzített találatát. Ugyanakkor az olaszországi U13-as Montesilvano Futsal Cup volt az utolsó olyan esemény, ahol a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub indult. Csapatunk a 2019. június 28-án, az olasz Orange Futsal Asti csapata ellen lejátszott 5. helyért zajló helyosztón lépett pályára utoljára. A 9-0-ra megnyert találkozón a Kinizsi történelmének utolsó gólját Kiss András jegyezte.

Egy kis összegzés a statisztikákat kedvelőknek: felnőtt csapataink 267 mérkőzésen léptek pályára, ezeken a mérleg 177 győzelem, 29 döntetlen és 61 vereség, ami 560 szerzett pontot eredményezett. Fiaink 1748 rúgott góljára az ellenfelek 1027 ízben tudtak válaszolni.

Ami a rangsorokat illeti, a pályára lépések számának és a szerzett góloknak a tekintetében is Temesi Norberté az első hely, Temő 180 mérkőzésén 244 találatig jutott a Kinizsi színeiben. A pályára lépéseket személve Szikora Levente a második (148 mérkőzés), Bita László a harmadik (144). A dobogósok után a sorrend: Szlifka János (101), Kun Gábor (98), Szijjártó Péter (95), Tóth Gyula (94), Monspart László (89), Somorai Attila (83) és Horváth Ferenc (78). A gól-gyárosok listáján Temőt a második helyen Bita László követi (185 góllal), a dobogó harmadik foka Kun Gáboré (171). A listavezető hármas utáni sorrend: Horváth Ferenc (121), Jordi Illa Solé (73), Szijjártó Péter (68), Monspart László és Somorai Attila (66), Safar Iuliu Tony (66) és Makk Levente (46).

A felnőtt csapatok vezetőedzői: Fehér Zsolt, Tomas de Aquino Rivera Amoros (Sito), Horváth Ferenc, Biczi Gábor, Kénoszt Ferenc, Szente Tamás

UP edzők: Matyóka Zoltán, Bita László, Hacker Gábor, Madarász János, Lámpi Tibor, Safar Iuliu Tony, Tánczos Tibor, Bánhidi Ildikó, Biczi Gábor, Szrna Katalin, Szenyita László, Csopaki István, Gorjánácz Márió, Burzi Attila, Simon Péter, Korolovszky Gábor, Lippai József, Kénoszt Ferenc, Szente Tamás, Ács Gábor

Válogatottak: Tóth Gyula, Temesi Norbert, Bita László, Kun Gábor, Varga Csaba, Szekér Anita, Safar Iuliu Tony (Románia)

Utánpótlás válogatottak: Bota Márk, Simon Bence, Csegedi Csaba, Gémesi Áron, Takács Zoltán Gergely, Gáspár Bence, Skulka Botond, Balázs Simon, Milavecz Kevin

Felnőtt eredmények:
1x NB I. bronzérmes (2014 női), 1x NB I. 5. hely (2014 férfi)
NB II. alapszakasz: 3x bajnok (2013, 2014, 2017), 4x ezüstérmes (2012, 2015, 2016, 2018)
NB II. rájátszás: 1x bajnok (2013), 1x ezüstérmes (2012), 1x bronzérmes (2017)
Magyar Kupa: 2x Final Four (elődöntő) (2014 női, 2017 férfi), 2x Negyeddöntő (2013 férfi, 2018 férfi)

Utánpótlás:
Pest megye: 3x bajnok (2016: U15, 2017: U13, 2018: U13),
8x ezüstérmes (2014: U11, 2015: U11 és U13, 2016: U11, 2017: U11, 2018: U13 és ÖF, 2019: U15),
4x bronzérmes (2014: U13, 2016: U13, 2018: U15, 2019: U13)

Országos: 1x bajnok (U18-2018),
5x ezüstérmes (U15-2016, U13-2017, U20-2017, U13-2018, U15-2019)

Az idő tovaszáll, de az emlékek, az élmények, melyeket a Dunakeszi Kinizsi Futsal adott, örökké velünk maradnak!

Cikk átvéve a Dunakeszi Kinizsi Futsal oldalról!

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search