Minden ami fontos

Mit hoztak a választások az agglomerációban? Dunakesziről is szól az értékelés!

"Nem csak Budapest főpolgármesterét cserélték le a választók, hanem az agglomeráció legnagyobb városaiban is óriási átrendeződések.

Bukott Érd, Szentendre és Szigetszentmiklós polgármestere, de vannak nagy győztesek is például Budaörsön, Dunakeszin és Gödöllőn.

Budapest új főpolgármestere Karácsony Gergely lett. A választók nagy többsége, csaknem 50 %-a gondolta úgy, hogy új vezetőre van szüksége a fővárosnak. Tarlós István, aki 9 évig vezette Budapestet 44 %-ot kapott. Az eredményvárón annyit mondott, hogy „Nincs mit mondani”. Karácsony Gergely első beszédében kedvesen szólt Tarlósról de azt is elmondta, hogy most már át kell vezetni Budapestet a 21. századba.

 Bukott az érdi polgármester, Csőzik László nyert

Az agglomerácó központján, Budapesten kívül a környező nagyvárosokban is óriási változások történtek. Megbukott az agglomeráció legnagyobb városának, a 70 ezres népességű Érdnek a polgármestere, T. Mészáros András. A város többsége Dr. Csőzik Lászlóra az ellenzéki összefogás jelöltjére szavazott. Az új polgármester majdnem 10%-ot vert rá a korábbi vezetőre. Az új polgármestert nagy taps fogadta az eredményváróban.

 Elvérzett a szentendrei polgármester, Fülöp Zsolt lett a befutó

A választók úgy gondolták nem Verseghi-Nagy Miklósnak kellene vezetnie tovább Szentendrét, az agglomeráció egyik népszerű városát. Fülöp Zsolt a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület színeiben 55 %-ot kapott, míg a vesztes korábbi polgármester 42 %-ot. Gyakorlatilag a teljes képviselőtestületet lecserélték a szentendreiek. 

Annyi a Szigetszentmiklósi polgármesternek is, Nagy János viszi tovább a várost

Szigetszentmiklós a dél-pesti agglomeráció legnépesebb települése. A választók úgy döntöttek lecserélik az eddigi polgármestert az ellenzéki összefogás jelöltjére Nagy Jánosra, aki 48 %-al nyert.

Gyömrőn tarolt Gyenes Levente

Annak ellenére, hogy Gyenes Levente ellentmondásos politikus, a Jó itt élni! Lokálpatrióta Kulturális és Városfejlesztő Egyesület színeiben gyakorlatilag tarolt Gyömrőn. 67 %-ot kapott, finoman szólva kinyírta a korábbi polgármestert Dr. Mezey Attilát, akire a város 24 %-a szavazott.

Gyenes Leventét először 2002-ben választották meg polgármesternek. 2011-ben elindult egy számlagyáras nyomozás ellene, amelynek egyik gyanúsítottja lett. 2014-ben született meg az elsőfokú ítélet, de a közügyek gyakorlásától azonban nem tiltották el, így elindult most a választáson és óriási fölénnyel nyert. Szeretik őt Gyömrőn nem érdemes ezt vitatni.

Elbukott a gödi polgármester, Balogh Csaba jön helyette

Gödön is úgy döntöttek, elég volt az eddigiekből és Markó Józsefet 49-41 % arányban lecserélték az ellenzéki összefogás jelöltjére, Balogh Csabára. A fiatal polgármester új lendületet adhat Gödnek.

Dunakeszin Dióssi Csabát nem tudták befogni

Dunakeszin az eddigi polgármester Dióssi Csabát nem tudta befogni egyetlen kihívója, az ellenzéki összefogás jelöltje, Gerner Péter. 55-45 %-al folytathatja munkáját Dióssi Csaba.

Dióssi Csaba már 9 éve vezeti a Budapest környéki várost. Dunakeszi, a legtöbb felmérés szerint, ma az egyik legélhetőbb városa Magyarországnak, rengeteg fejlesztés van folyamatban, többek között két új középiskola építése, két új sportcsarnok létrehozása, és a  nyílt vízi edzőközpont befejezése.

 Nagy győztes Gödöllő új-régi polgármestere Gémesi György

Gémesi György 48 %-al megverte kormánypárti kihívóját, aki 44%-ot kapott. Gémesi György 1990 óta vezeti a várost, nagyobb pártok már régóta nem állnak mögötte, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub jelöltjeként indult és nyert. 

Budaörsön Wittinghoff mindent vitt!

Wittinghoff Tamásra csak annyit lehet mondani, hogy „all in”, vagyis mindent vitt. 72 %-ot vert rá kormánypárti kihívójára. A Budaörsöt 1991 óta vezető polgármester nem bukott bele a szexvideós botrányba, sőt! Torony magasan nyert Budaörsön. A korábban SZDSZ-es városvezető, egy ideje független, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben indult regnálása alatt Budaörs az ország leggazdagabb települése lett, csodát csinált, ezt a helyiek nem felejtik el neki.

Az agglomerációban és a fővárosban több helyen változtatni akartak a választók, az elkövetkező időszakban meglátjuk, hogy a most megválasztott vezetők tényleg akarnak és tudnak-e tenni azokért, akik megválasztották őket. 

Részletek a BudaPestkörnyéke.hu cikkéből.

Kiemelt kép: illusztáció – Forrás: Depositphoto

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search