Minden ami fontos

Dunakeszi hírcsokor 2019.10.15.

Október 23. - Ünnepi megemlékezés

Dunakeszi Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójának emlékére rendezett városi ünnepségre 2019. október 23-án, 10 órai kezdettel.

Helyszín: Dunakeszi, Fő út 62. (Kegyeleti Park, Gólya emlékmű)

- Beszédet Mond Bán Mihály történelemtanár

Közreműködik:

- Gyombolai Bálint előadóművész

- Dunakeszi Városi Vegyeskar

- Koszorút helyez el: Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán alpolgármester, Dr. Molnár György Dunakeszi Város jegyzője, valamint Tuzson Bence országgyűlési képviselő

 

Merre jár a helyi busz? - Hasznos funkcióval bővült a Dunakeszi App

A Dunakeszi App mobilalkalmazáson keresztül ezentúl lehetőség van a városi buszjáratok nyomon követésére. 

A funkciót a menetrend menüpontban lehet elérni, amelynek köszönhetően pontosan lehet látni, hogy éppen hol jár az érkező busz.

Az applikációról bővebb információk ITT olvashatók. A funkció a frissítést követően egyelőre csak androidos telefonokra elérhető, azonban hamarosan iOS operációs rendszerre is megérkezik.

A nyomonkövetési funkcióhoz segédanyagot alább - a kapcsolódó fájl opciónál - "Dunakeszi App Kisokos" néven találnak. 

 

Biztonságos Dunakeszi - térfigyelő kamerával bővült a Gyártelepi MÁV aluljáró

Szeptember utolsó hétvégéjén a MÁV Zrt. engedélyének, Vámos Robinak és családjának, valamint sok-sok lelkes önkéntesnek köszönhetően a dunakeszi lakosság közösen festette ki a Dunakeszi Gyártelepnél lévő MÁV aluljáró falait. Ezzel párhuzamosan megújul az állomás előtti tér is, amelyről bővebb információk ITT olvashatók.

Az aluljáróban közlekedők, valamint a falfestmény biztonsága érdekében térfigyelő kamera került a helyszínre. Így újabb darabbal bővült a városi térfigyelő kamerahálózat, amely közel 130 darab kamerából áll, amelyek közül több LPR, azaz rendszámfelismerő funkcióval is rendelkezik.

 

Mezítlábas Park Dunakeszi Alsón

Móczáné Sándor Mónika védőnő kezdeményezésére, a Dunakeszi Alsói közösséggel együttműködve mezítlábas park alakult az alsói közösségi ház melletti területen.

A mezítlábas parkok, vagy más néven Kneipp-parkok ötlete a Sebastian Kneipp által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik. Az ötletnek hála olyan útvonalon és parkokban gyalogolhatunk, amelyeknek burkolata eltérő anyagokból készült. Megtapasztalható, milyen érzés - többek között - a nagyobb, meleg köveken, kisebb kavicsokon, fakérgen, tobozokon, hűsítő gyepen vagy homokban járni: ezáltal fejlődik a talpi érzékelés, felpezsdül a vérkeringés és nem utolsó sorban az egyensúly érzéket is fejleszti.

Az eltérő anyagokon sétálva természetes, változatos talpmasszázsban részesülünk - minden felület más-más talpi reflexpontot stimulál. Egy ilyen mezítlábas túra erősíti az érfalakat, felfrissít, jótékony hatást fejt ki az anyagcsere folyamatokra is. Mezítláb járni már önmagában is egészséges, hisz ily módon csökkenthető a lúdtalp kialakulásának kockázata, sőt, a rendszeres mezítlábas járástól javulhatnak a krónikus betegségek és akár a hátfájás is megszűnhet.

A mezítlábas ösvény kialakítását az Önkormányzat a keret megvásárlásával támogatta, a kivitelezésben és a feltöltésben pedig a szülők és a dunakeszi alsói közösség segédkezett.

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a kreatív ötlethez és a projekt megvalósításához.

 

 

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search