Minden ami fontos

Dunakeszin már többször láttak rókát a városban

Ha a városba költözik rókakoma, nem veszett (csak lassan nincs máshol laknia)

Kertek alján, erdő szélén, sőt néha utcán is látni rókát. Miután egyre szűkül az életterük, és könnyebb is élelmet szerezni a városban, beljebb húzódnak, és elviselik az ember közelségét. 

Szelíd, néha szemtelenül bátor állatok láttán az az első, ami eszünkbe jut, hogy biztos veszett. 

Ne aggódjatok, papírforma szerint a rókák veszettség elleni immunizálása országosan folyamatosan biztosítva van. Szóval nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy veszett. De ha mégis kétségeitek lennének, meg ne közelítsétek, hanem jelezzétek, talán a legcélszerűbb a helyi hatósági állatorvosnak, vagy a NÉBIH erre szolgáló zöld számán: 06-80-263-244. 

NÉBIH szerint a veszett róka nappal is aktív, szinte „keresi” az ember társaságát, hagyja magát megközelíteni, megfogni, megsimogatni. Sokkhatásra ez az állapot dühöngésbe válthat át. Sokszor kutyával verekszik össze vagy más háziállatot támad meg. Esetenként görcsrohamok figyelhetők meg (csillagvizsgáló fejtartás, állkapocs-csattogtatás).

A egészséges állat, ha találkozunk vele, és kellő távolságból felhívjuk magunkra a figyelmet például tapssal, kiáltással, és kicsit várunk, esélyt adva neki hogy elmenjen - de ne álljunk az útjába - kitér előlünk, igyekszik elkerülni a közeli találkozást

Forrás: I. kerület

A videó:

Egy rókamama és négy kölyke randalírozik mostanában esténként az Orbán-tér környéki kertekben és teraszokon. Este 9 és hajnal 5 között megy a játék. El-elvisznek cipőket, de másokat hoznak helyettük "múltkor a fiam eltűnt sportcipője helyett kaptunk egy magassarkút" - meséli az egyik környékbeli apuka az ittlakunk.hu-nak.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search