Minden ami fontos

Büntetőfékeztél? Börtön jár érte!

Havonta kapunk újabb és újabb fedélzeti kamerás felvételeket valamilyen veszélyes közlekedési helyzetről. Ezek egy része véletlenül, figyelmetlenségből, vagy balszerencse, esetleg műszaki hiba miatt alakul ki, és a videók így is tanulságosak. A felvételek egy másik része szerint viszont az autó fegyver, és aki használja, a másik autós fejéhez tartja, vagyis fenyeget vele. Utóbbi kategóriába tartozik az a videó is, amely az M1-es autópályán november 16-án lezajlott eseményeket mutatja be.

A KRESZ 27. paragrafusának harmadik bekezdése előírja, hogy a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy és vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi. A videófelvétel első részében az látható, hogy az Audi háromszor fékez erősen úgy, hogy ezt előtte, semmilyen forgalmi körülmény nem indokolja. Nincsenek közvetlenül előtte járművek, nincsenek állatok, vagyis tiszta az út. 

Aki büntetőfékezéssel játszik az úton, az mások életét kockáztatja és nincs olyan helyzet, amikor az ilyesmi elfogadható. A közúti veszélyeztetést három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény, ha nem sérül meg senki súlyosan. Abban az esetben viszont, ha az elkövető büntetlen előéletű, rövidebb, felfüggesztett szabadságvesztésre számítható, esetleg magasabb összegű pénzbüntetésre, illetve bevonják a jogosítványát.

Teljes cikk itt olvasható:

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2019/11/22/amikor_az_autod_a_fegyvered/?fbclid=IwAR2wwW8h4rU85oEWecBBEPnqOqiB_09NEDzR469Zq-DtB6H_36LdIrubGWE

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search