Minden ami fontos

Hogy ki veszi meg a Dunakeszi Járműjavítót, azt még nem tudjuk, de az oroszok Magyarországon tesztelik az Egyiptomba szánt vasúti kocsijaik első példányait!

Az eredeti terv szerint az orosz Transmashholding megvenné a Dunakeszi Járműjavítót, és a magyar céggel közösen gyártana 1300 vasúti kocsit az afrikai országnak. Eddig azonban csak két vasúti kocsi készült el, Oroszországban, amelyeket a magyar vasúti pályákon tesztelnek. Dunakeszi megvételéről semmi hír, pedig a második erre adott határidő is rövidesen lejár, viszont időközben bejelentkezett a cégért egy másik gyártó is.

Közleményt adott ki az orosz Transmashholding november 22-én, amely lapunkhoz is eljutott. Ebben az áll, hogy elkészült az Egyiptomnak gyártandó összesen 1300 vasúti kocsi két prototípusa a Transmashholding tveri gyárában. A projektet a magyar Eximbank finanszírozza, és a szerződés szerint a gyártás 50%-a Magyarországon kell, hogy történjen.

Az oroszok azért Magyarországon tesztelik a kocsikat, mert a mi vasutunk nyomtávja megegyezik az egyiptomi vasútéval (1435 mm), míg az orosz vasúton nagyobb a sínek közti távolság (1520 mm).

A magyar kormány még egy májusi határozattal versenyeztetés nélkül az orosz Transmashholdingot jelölte ki arra, hogy megvegye a MÁV és a magyar állam közös tulajdonában álló Dunakeszi Járműjavítót. A Transmashholding az a cég, amelynek leányvállalata gyártotta és újította fel a 3-as metró szerelvényeit.

Az oroszok azonban a határidő június végi lejártáig nem vették meg Dunakeszit, a kormány azt a hónap elején november 29-ig hosszabbította - igaz, az is nemsokára elmúlik, és az üzlet még mindig nem jött létre.

Forrás: hvg

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search