Minden ami fontos

A világ legnagyobb hadihajója az USS Gerald R Ford.

A legnagyobb hadihajók a repülőgép-hordozó hajók, melyekből jelenleg 33 van szolgálatban, ebből 19 amerikai, 4 francia, 2-2 brit és olasz, majd egy-egy darab a spanyol, kínai, orosz, indiai, brazil haditengerészetnél teljesít szolgálatot.

Az USS Gerald R Ford több mint háromszáz méteres hosszával jelenleg a világ legnagyobb hadihajója. Az újonnan épült és jelenleg is épülő Ford-osztályú hajók méretben nagyjából megegyeznek az előző Nimitz-osztályúakkal, azonban az alkalmazott technikai megoldásaik messze túlszárnyalják azokét. A hajó, és vele az új hajóosztály a nevét az USA 38. elnökéről kapta, aki szintén egy repülőhordozón, a USS Montereyn szolgált a csendes-óceáni hadszíntéren.

A USS Gerald Ford egy 337 méter hosszú, 112 ezer tonnás, 76 méter magas úszó katonai létesítmény melynek 25 fedélzete van. Ha a teljes legénység szolgáltban van akkor több mint 4500 fő, és 75 repülő található meg rajta. A hajó meghajtásáról két ezen osztály számára fejlesztett A1B típusú atomreaktor gondoskodik melyek darabja 125 megawatt teljesítményt tud, illetve 350 000 lóerőt ad a négy hajócsavarnak, hogy 55 km/óra feletti sebességet érjen el a monstrum. A 125 megawatt azért kiemelkedő mert a paksi atomerőmű 1940et tud, tehát ha mind a két reaktor üzemelne a hajón, majd a paksi 20%-át tudná.
A fegyverzetét föld-levegő rakétarendszerek és 12,7 milliméteres gépágyúk jelentik.

gy ehez hasonló méretű hajó felépítése nem megy pár év alatt, a USS Gerald Fordot 2005-ben kezdték el megépíteni. A Huntington Ingalls Industries dokkjában most még két Gerald Ford-osztályú hajó épül szimultán a várhatóan jövőre USS John F. Kennedyn, és a 2025-re elkészülő új USS Enterprise-on. Ezek a hajók várhatóan fél évszázadig hadrendben lesznek, ezzel is erősítve az USA tengerészgyalogságát.

Itt többet olvashatsz a világ legnagyobb hadihajóiról:

https://nuus.hu/tech/tudomany/1221/a-legnagyobb-hadihajok-a-vilagon-uss-gerald-r-ford/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search