Minden ami fontos

Három napos ünneppel emlékeztek a 80 éves Szent Imre plébániatemplom megnyitójára

"Ti vagytok az élő építőkövek" A Szent Imre plébániatemplomban bemutatott első szentmisére emlékeztek Dunakeszin. A templom első plébánosa, Dr. Csík József, 1939. december 19.-én kapott engedélyt Hanauer Árpád István váci püspöktől, hogy a még nem egészen befejezett alagi templomban szentmisét mutathasson be.

Az idén megújult és felszentelt Szent Imre templomban 2019. december 19-21-ig három napos ünnepségsorozattal emlékeztek erre az eseményre. December 19-én, az évforduló napján, ökumenikus istentiszteletet tartottak a város evangélikus, református és görög katolikus lelkészeivel együtt, felelevenítve a befogadás és befogadottság ajándékát, melyet a templom felújítási időszakában az alagi katolikus hívek a protestáns testvérektől kaptak, korábban pedig a Szent Imre templom fogadta be hosszú ideig a görög katolikus híveket, míg a saját templomuk felépült.

December 20-án, ünnepi szentmisét mutatott be Marton Zsolt váci megyéspüspök, aki elismeréssel szólt a templom megújulásáról, a 80 éves első szentmise évfordulójára emlékezve kihangsúlyozta, hogy az egyházközség hívei a valódi, élő építőkövek, amelyek a külcsín mellett élővé és az Úristenhez kapcsolódóvá teszik a templomot. A megyéspüspök által bemutatott szentmise nagyszerűen keretezte a Szent Imre templom 2019-es évét, hiszen a felújítás befejeztével, idén július 7-én, Dr. Beer Miklós püspök szentelte fel a templomot és most, az első szentmise emlékére bemutatott ünnepi liturgiát már új püspökként Marton Zsolt atya vezette. A szentmisén a zenei szolgálatot a templom kórusa adta.

December 21-én zenés áhítattal és szentségimádással adtak hálát az elmúlt 80 évért és mindazokért, akik a templom alakulásában, építésében, megújulásában és az eddig eltelt évtizedek egyházközségi életében részt vettek. A zenei áhitatot Zsilka Alan, a templom orgonistája kísérte.

Az idei advent beteljesüléseként a három napos ünnep különösen is összekapcsolta a lelkeket az "égi magasokkal", hogy karácsonykor bennünk is megszülethessen a Megváltó. Istennek legyen érte hála!

Szöveg: Fabók Dávid

Képek: Medve Gábor

Váci Egyházmegye

http://vaciegyhazmegye.hu/hirek/3623/HAROM-NAPOS-UNNEP-A-80-EVES-DUNAKESZI-SZENT-IMRE-TEMPLOMBAN.html

Következő TV-műsorok

5 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin
03.05.2021 7:00 am - 12:30 pm
6 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
03.06.2021 12:00 pm - 12:30 pm
6 márc.
Váci Egyházmegyei Hiradó
03.06.2021 8:00 pm
7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search