Minden ami fontos

Dunakeszihez kötődő Vincze Szilvia, női nyomozó is jelentkezett a második magyar asztronautaképzésre!

Egy női nyomozó lehet a második magyar űrhajós.

Újra lesz a kozmoszban magyar űrhajós, akinek a kiképzése 2020 és 2024 között, három éven keresztül zajlik majd. Az első jelentkezők egyike Vincze Szilvia.

A magyar kormány négy űrhajós kiképzését tervezi Oroszországban, akik közül valamelyik, második magyar asztronautaként testközelből is megtapasztalhatja majd a világűr ürességét. Erre a legnagyobb eséllyel a légierő vadászpilótái pályázhatnak, de a jelöltek között találunk egy hölgyet is, aki úgy érzi, képes felvenni a versenyt férfi társaival.

Vincze Szilvia jelenleg nyomozóként dolgozik az egyik budapesti kerületben. Elhatározását, hogy ő legyen az első magyar nő a világűrben, az is remekül mutatja, hogy magától Farkas Bertalantól kér tanácsokat, akit személyesen is jól ismer. Hamarosan részt vesz orvosi alkalmassági és fizikai teszteken, hogy saját maga is megbizonyosodhasson arról, eleget tud tenni a kemény feltételeknek.

"Amikor családom lett, Dunakeszire költöztünk. A kertünk végében volt a repülőtér, így adott volt a másik álmom közelsége. A Malév-klubban elkezdtem a vitorlázórepülôs-képzést, és növendékként oktatóval, már repülök. Sokat olvasok, főleg a repüléssel kapcsolatos dolgokat. Amikor megtudtam, hogy Farkas Bertalan után esetleg egy újabb magyar űrhajós is tiszteletét teheti a világűrben, tervbe vettem, hogy jelentkezem, amint hivatalosan is kiírják a pályázatot. Miután nem csak katonai pilótákból válogatnak, és a nők sincsenek kizárva a lehetőségből, talán én leszek itthon az első nő, aki jelentkezik"– mesélte Szilvia a Borsnak.

"A fizikai állóképességemmel nincs gond, mentálisan rendben vagyok, talán a tökéletes orosz nyelvtudás az, amiben van mit tennem. De oldottam már meg olyan feladatokat, amik első lá-tásra lehetetlennek tűntek. Ha az ember valamit nagyon akar, akkor nincs határ. A családom pedig megértéssel fogadta a tervemet. Persze minden csak akkor fordul élesbe, amikor már lehet jelentkezni."

 Többet itt olvashatsz:

https://www.life.hu/hirek/20191229-egy-noi-nyomozo-lehet-a-masodik-magyar-urhajos-vincze-szilvia.html?utm_source=fb_freemail&utm_medium=whatever&utm_campaign=lifehirek&fbclid=IwAR3E3owpFK5ORe7nZ8BkZu62hER0pe6D1AO0Id2cLa6dgQ_MA73y-mW5fwc

http://www.borsonline.hu/aktualis/szilvia-lehet-az-elso-magyar-noi-urhajos/189441

A képen Vincze Szilvia Farkas Bertalannal.

Ui:

Dunakeszi polgármestere valamit tudhatott, mikor azt mondta, hogy "Dunakeszi olyan gyorsan fejlődik, hogy lehetséges, hogy innen lesz a második magyar űrhajós kiválasztva!" :-)

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search