Minden ami fontos

Sződliget is aggódik a Samsung terjeszkedés miatt!

 

Sződliget Nagyközség Önkormányzata – egyetértve a felé nyilvánított lakossági jelzésekkel – ezúton is kinyilvánítja a gödi Samsung-terjeszkedéssel összefüggő aggályokkal kapcsolatos egyetértését. Egyúttal jelezzük: támogatjuk a gödi városvezetés problémákat tisztázandó erőfeszítéseit és szolidárisak vagyunk a gödi polgárokkal.

Másokkal együtt a sződligeti lakók is félnek a közelükben folyó, a környezetvédelmi aggályokra – véleményünk szerint - elégtelen megoldást kínáló terjeszkedéstől, a nagyságrendekkel megnövelendő veszélyes anyag előállítási és tárolási kapacitástól. Elképesztőnek tartjuk, hogy míg az országvezetők demagóg módon klíma- és környezetvédelmi intézkedésekről beszélnek, engedély születhet ma hazánkban arra, hogy alig száz méterre lakóházaktól 660 tonna veszélyes anyagot és 200 tonna tűzveszélyes elektrolitot tárolhassanak.

Polgármesterként továbbítom önkormányzatunk azon elhatározását, hogy a cég roppant nagy veszélyeket hordozó elképzeléseit, továbbá terveit a jelentős kapacitásnövelésre semmilyen módon nem fogjuk támogatni, nem biztosítunk területet, épületet, építkezési lehetőséget például az ottani munkaerőigényt biztosító munkásszállás létrehozására.

Valamint nem adjuk meg a lehetőséget a sződligeti tulajdonú utakon, közterületeken az itt élők komfortérzetét rontó terhelés megnövelésére.

Sződliget Nagyközség Önkormányzata nevében:

Juhász Béla
polgármester

Következő TV-műsorok

24 jan.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search