Minden ami fontos

Hogyan védekezzünk a koronavírus ellen?! WHO közlemény.

Alapvető védőintézkedések az új koronavírus ellen

Legfontosabb a gyakori kézmosás!

Gyakran mosson kezet szappannal és vízzel vagy használjon alkohol alapú kézmosót, még akkor is, ha a keze nem piszkos!

Miért? 

A kézmosás szappannal és vízzel vagy alkoholos kézmosás használatával megakadályozza a vírusszennyezést, ha az a  kézen van. 

Tarts be a légzéshigiéniát!

Köhögés és tüsszentés esetén takarja el a száját és az orrát hajlított könyökkel vagy zsebkendővel, ezt követően azonnal dobja ki a zsebkendőt egy zárt edénybe és mossa meg a kezét alkoholos kézmosással vagy szappannal és vízzel.

Miért? 

Ha köhögés és tüsszentés alatt fedezi a szádat és az orrát, megakadályozza a baktériumok és vírusok levegőben való terjedését. Ha kézbe tüsszent vagy köhög, az esetleges fertőzést átviheti tárgyakra vagy emberekre azok érintésével.

Teendők a társadalmi kapcsolatok tartásában!

Tartson legalább 1 méter távolságot önmaga és mások között, különösen azoknál, akik köhögnek, tüsszögnek és lázasak.

Miért? 

Amikor valaki, aki légúti betegséggel, például 2019-nCoV-val fertőzött köhög vagy tüsszent, a vírusos cseppfertőzéssel a túl közeli embereket megfertőzheti!

Kerülje a szem, az orr és a száj érintését!

Miért? 

A kezek a tevékenység során sok vírussal fertőzött felülettel érintkezhetnek. Ha szennyezett kezével megérinti a szemét, az orrát vagy a száját, akkor ezek felületein megfertőződhet! 

Ha lázat, köhögést és nehéz légzést tapasztal, keressen azonnal orvost

Mondja el orvosának, ha olyan helyszínen utazott Kínában, ahol 2019-nCoV-ról számoltak be vagy ha szoros kapcsolatban áll valakivel, aki Kínából utazott.

Azt is jelezze, ha olyan területen járt, ahol már a koronavírus már jelen van.

Miért? 

Láz, köhögés és légzési nehézség esetén fontos, hogy azonnal forduljon orvoshoz, mivel ennek oka lehet légzőszervi fertőzés vagy más súlyos állapot. A lázas légzési tüneteknek számos oka lehet és ennek egyik oka lehet 2019-nCoV vírus.

Mi a teendő, ha enyhe légzőszervi tünetei vannak, de nem járt fertőzött területen?

Ha enyhe légzőszervi tünetei vannak, és nem járt Kínába vagy más fertőzött területen, akkor gondosan gyakorolja az alapvető légzés- és kézhigiéniát és maradjon otthon, amíg a gyógyulása meg nem történt.

Általános óvintézkedésként gyakoroljon általános higiéniai intézkedéseket az élő állati, nedves vagy állati termékek piacán történő látogatáskor

Az állatok és állati termékek megérintése után biztosítsa a rendszeres kézmosást szappannal és vízzel vagy alkohol fertőtlenítéssel.

Ne érintse meg kézzel a szemét, az orrát vagy a száját és kerülje a beteg állatokkal vagy elrontott állati termékekkel való érintkezést. 

Szigorúan kerülje a piacon lévő más állatokkal (pl. kóbor macskák és kutyák, rágcsálók, madarak, denevérek) való érintkezést. Kerülje a potenciálisan szennyezett állati hulladékokkal vagy folyadékokkal való érintkezést a talajon vagy a boltok és a piaci létesítmények szerkezetén.

Kerülje a nyers vagy nem főtt állati termékek fogyasztását!

A nyers húst, tejet vagy állati szerveket körültekintően kezelje, hogy elkerülje a kezeletlen ételekkel való keresztszennyeződést, a helyes élelmiszer-biztonsági gyakorlatnak megfelelően.

Az eredeti szövegezést itt olvashatod:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search