Minden ami fontos

Egy svájci Gruyere, egy tehéntejből készülő félkemény sajt diadalmaskodott csütörtökön az egyesült államokbeli sajtvilágbajnokságon

Svájcban készíti egy kistermelő.

Egy svájci Gruyere, egy tehéntejből készülő félkemény sajt diadalmaskodott csütörtökön az egyesült államokbeli sajtvilágbajnokságon, írta az MTI.

A győztes Gruyere-t Michael Spycher készíti Bernben. Spychernek ez volt a második győzelme – először 2008-ban diadalmaskodott – a Wisconsin állambeli gasztronómiai megmérettetésen.

A Wisconsin State Journal című lap beszámolója szerint a második helyen szintén svájci sajt végzett: a tehéntejből készülő Gallus Grand CRU-t a Hardegger Kase AG készíti.

A kedden kezdődött wisconsini verseny a világ legnagyobb sajt, vaj és joghurt megmérettetése, amelyen 26 nemzet rekordot jelentő 3667 “versenyzője” csapott össze. A kétévente megrendezett világbajnokságon idén 55 fős zsűri méltatta a termékeket.

2018-ban a norvégiai Bergenben rendezték meg a World Cheese Awardsot, a sajtok világbajnokságát, melyen 41 ország 4172 sajtja versenyzett a díjakért.

2019-ben a legtöbb pontot kapott sajt, az amerikai Oregon államban, a Rogue-völgyben tehéntejből készített Rogue River Blue Cheese, egy különleges ízvilágú, krémes kéksajt nyerte el a világ legjobb sajtja címet.

A sajt különlegessége, hogy 9-11 hónapon át körtelikőrben érlelik, majd kézzel Syrah szőlő leveleibe csomagolják.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search