Minden ami fontos

Mivel lehet a lakást fertőtleníteni a koronavírustól?

Az új koronavírus különböző felületeken más és más ideig él túl, a legtovább például a rozsdamentes acélon és a műanyagon bírja (itt kilenc napot mértek a kutatók), papíron és kartonon mindössze egy napot képes „életben maradni”, vagyis örökítőképességét megőrizni, hiszen a vírus nem élő szervezet.

Ezt ajánlják a vírusfertőzés elleni takarításhoz:

A szappanos víz

A szappant feloldja a zsírburkot a vírus körül és örökítőképtelenné teszi azt. Éppen ezért nagyon jó megoldás, ha a felületeket szappanos vízzel lemossuk, mert ez a megoldás fizikailag is eltünteti a vírusokat onnan.

Fehérítő, fertőtlenítő

Azok a fertőtlenítők, amelyeknek hatóanyaga a nátrium-hipoklorit, nagyon hatékonyan pusztítják a vírust minden felületről. A legjobb, ha 10-15 percig hagyja hatni a szóban forgó területen, aztán alaposan letörli onnan. A nátrium-hipoklorid a vírus RNS-ét, vagyis azt a fehérjéjét pusztítja el, ami ahhoz kell, hogy tovább tudjon szaporodni.

Orvosi alkohol

A legtöbb orvosi alkoholban etanol található, ami mindössze 30 másodperc alatt képes elpusztítani a vírust. Ahogy a fertőtlenítő, úgy az etanol is a vírus RNS-ét pusztítja el, így a kórokozó nem tudja másolni magát az emberi sejten belül. Nedvesítsen be egy ruhadarabot, majd öntsön rá egy kis orvosi alkoholt, és törölje végig vele a felületet!

Fontos megjegyezni, hogy ezek mindegyike csakis külső, felületekre történő alkalmazással javasolt, ne mosson kezet senki fertőtlenítővel, mert csak többet árt, mint használ. Ha azonban a lakást akarja fertőtleníteni, a Science Alert szerint ezek a szerek megteszik a magukét.

Forrás: 23.hu

 

Következő TV-műsorok

10 márc.
Hetedhét Magazin
03.10.2021 7:00 pm
12 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin
03.12.2021 7:00 am - 12:30 pm
13 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
03.13.2021 12:00 pm - 12:30 pm
13 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search