Minden ami fontos

AZ ELSŐ SZÁMÚ KÍNAI JÁRVÁNYSZAKÉRTŐ SZERINT AZ EURÓPAIAK LEGNAGYOBB HIBÁJA, HOGY NEM HORDANAK MASZKOT

Vakcina híján az elkülönítés, a maszkviselés és a lázmérés a legfontosabb  a  koronavírus elleni küzdelemben, mondta a Science-nek adott interjújában a kínai járványvédekezés első embere, George Kao. 

Kao, aki biokémiából szerezte doktori fokozatát, kutatóként azokra a vírusokra specializálódott, amelyeket törékeny lipid membrán vesz körül – ezek az úgynevezett borítékos vírusok, közéjük tartozik a SARS-CoV-2 is –, valamint azzal, hogy hogyan hatolnak be a sejtekbe, és terjednek egyik fajról a másikra.

A Science-nek adott interjújában Kao a Magyarországon is alkalmazott közösségi elkülönülést nevezte a járványvédekezés legfőbb stratégiájának, ami légúti fertőző betegségek esetén különösen fontos. Az elkülönülésre már csak azért is szükség van, mert a vírusra nem létezik ellenszer. A kínai járványügy ma is sok időt fordít a kontaktkutatásra, hogy a potenciális fertőzötteket időben elkülönítse.

Az európai és amerikai járványvédekezés hibái

Arra a kérdésre, hogy mit hibáznak el az amerikai és európai hatóságok, Kao nagyon egyértelműen felelt: 

„véleményem szerint az Egyesült Államokban és Európában az a hiba, hogy az emberek nem hordanak maszkot.” 

A vírus cseppfertőzéssel, közeli kapcsolatban lévő emberek között terjed. A cseppeknek itt nagy jelentőségük van: azért muszáj maszkot hordani, mert beszéd közben egyfolytában cseppecskék távoznak az ember szájából. Ha az a sok fertőzött, aki egyáltalán vagy még nem mutat tüneteket, maszkot hordana, a vírusokat szállító cseppek nem szökhetnének ki, és nem fertőzhetnének meg másokat” - mondta.maszkot hordana, a vírusokat szállító cseppek nem szökhetnének ki, és nem fertőzhetnének meg másokat” - mondta.

Forrás:

https://qubit.hu/2020/03/30/az-elso-szamu-kinai-jarvanyszakerto-szerint-az-europaiak-legnagyobb-hibaja-hogy-nem-hordanak-maszkot

Kép:

George Kao egy 2005-ös képenFotó: ANDREW STUART/AFP

 

 

 

Következő TV-műsorok

7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search