Minden ami fontos

EGYRE TÖBB BIZONYÍTÉK UTAL ARRA, HOGY A MAGYARORSZÁGON IS JAVASOLT 2 MÉTERES EMBERTÁVOLSÁG KEVÉS A FERTŐZÉS ELKERÜLÉSÉHEZ

A kínai kutatók által felvetett 4 méteres maximális távolság többszörösen meghaladja ugyan a WHO által javasolt 1 métert, de még így is jóval kisebb, mint azok a számok, amelyeket március végén tett közzé Lydia Bourouiba, a Massachusettsi Műszaki Egyetem, az MIT áramlástant és  patogén-folyadék-interakciókat kutató adjunktusa a JAMA-ban (Journal of the American Medical Association). A kutató szerint a mostani koronavírus-járvány idején a távolságtartásra vonatkozó javaslatok elavult, az 1930-as években kidolgozott modellen alapulnak, amelyek mai mércével túlságosan leegyszerűsítettnek tűnnek. A modern áramlástani modellek szerint ugyanis egy erős tüsszentés után „a különböző méretű patogénhordozó cseppek 23-27 lábnyi [7-8 méteres] távolságba is eljuthatnak”, az egyes páciensek fiziológiai jellemzői, illetve a környezeti viszonyok (páratartalom, hőmérséklet) függvényében. 

„A 6 láb [1,8 méteres távolság] valószínűleg nem elég biztonságos” –nyilatkozta egy hete a LiveScience-nek Raina MacIntyre professzor, a fertőző betegségek megelőzésével és kezelésével foglalkozó ausztrál Kirby Intézet biológiai biztonsági programjának vezetője, aki elismételte, hogy a mostani távolságtartási szabályok lassan egy évszázada született tanulmányokon alapulnak, amelyekről időközben bebizonyosodott, hogy tévesek. „A cseppek 6 lábnál messzebb tudnak utazni” – állítja MacIntyre, aki szerint „a kórházi fertőzések kordában tartásáért felelős szakértők továbbra is ebben a [korábbi] szabályban hisznek. Olyan ez, mint a lapos Föld-elmélet – ha az ember próbálja megvitatni a valós bizonyítékokat, letorkolja a hívők kórusa.”

A cikk teljességében itt olvasható:

https://qubit.hu/2020/04/13/egyre-tobb-bizonyitek-utal-arra-hogy-a-magyarorszagon-is-javasolt-2-meteres-embertavolsag-keves-a-fertozes-elkerulesehez

Következő TV-műsorok

7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search