Minden ami fontos

TÚL VAN A TETŐZÉSEN A JÁRVÁNYGÖRBE TÖBB GAZDAG ORSZÁGBAN

Részletek a cikkből:

Soha nem volt még ábra, aminek az alakulását ilyen figyelemmel követte volna a világ. Az új típusú koronavírus felbukkanása óta egymás után vezettek be utazási és közösségi korlátozásokat az egyes országok, azzal a sokszor hangoztatott céllal, hogy „lelapítsák a görbét”, azaz lassítsák a járvány terjedését, hogy időt nyerjenek a tudománynak és az egészségügyi rendszereknek a helyzet kezelésére.

Az egyik probléma, hogy az országok tesztelési rendszere más és más, így csak hozzávetőleges adatok állnak rendelkezésre a vírus valódi prevalenciájáról. 

De még az ilyen foghíjas adatokból felépített járványgörbék is helyes jelzést adhatnak arról, hogy egy-egy országban milyen szakaszban tart a járvány. Az alábbi ábrákon, amelyek eredetijét az Economist tette közzé, hétnapos mozgóátlagát vették az egymillió lakosra jutó fertőzöttek számának. Azért is iktatták ki az országok méretét, hogy egymással összevethető adatokat kapjanak. A lezárás időpontját abban a napban jelölték meg, amelyiken az utazási korlátozások az adott ország teljes területén kötelezővé váltak. Az izlandi ábrán azért nem szerepel ez a dátum, mert ott csak a gyülekezést, és nem a szabad mozgást korlátozták.

Még ha nem is meggyőző adatokon alapul, egy-egy ország járványgörbéjének a formája sokat elárul. Néhány ország a legnehezebben már túl van. A 16 tehetős országból tízben már csökkenő tendenciát mutatnak az új fertőzések, a görbe túl van az egyértelmű csúcson. Ausztriában három hete érték el a tetőpontot az új esetek, az új fertőzések mostani szintje 80 százalékkal kisebb, mint a csúcspontnál mért érték. Olaszországban, ahol a legnagyobb a veszteség Európában (csaknem 23 ezer halott), március 26-án érte el a csúcsot a fertőzések egymillió lakosra vetített száma, de azóta is csak 35 százalékkal csökkent az érték.

A teljes cikket itt olvashatod:

https://qubit.hu/2020/04/18/tul-van-a-tetozesen-a-jarvanygorbe-tobb-gazdag-orszagban

 

Következő TV-műsorok

5 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin
03.05.2021 7:00 am - 12:30 pm
6 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
03.06.2021 12:00 pm - 12:30 pm
6 márc.
Váci Egyházmegyei Hiradó
03.06.2021 8:00 pm
7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search