Minden ami fontos

A tesztelésekről korrekten!

Míg Izland az élen áll koronavírus-tesztek végzésének gyakorisága szempontjából, az osztrákok pedig a jó középmezőnybe tehetők, Magyarország igencsak hátrafelé kullog egy 35 országot vizsgáló nemzetközi listán: Kanadában háromszor, Németországban négyszer, Észtországban hatszor annyi tesztet végeznek arányaiban, mint nálunk.

Az itt található táblázat a tesztelési lefedettségek mértékét mutatja - ezer emberre eső tesztek számával. 

Az országok különböző módon jelentik be a tesztelési adatokat: egyesek beszámolnak a tesztek számáról, mások pedig a tesztelt személyek számáról. Ez a megkülönböztetés fontos - az embereket többször tesztelhetik és az egy személyen elvégzett tesztek száma valószínűleg országonként változik. 1

Különböző országokban óriási különbségeket látunk a tesztelési lefedettség terén. Izlandon több mint 100 tesztet végeztek ezer emberre, ez jóval több, mint bármely más országban. Indonéziában a tesztelési lefedettség nagyon alacsony, ezer emberre számítva csak 0,1 teszt van. 2

Általánosságban azt várhatjuk el, hogy a több vizsgálat, két okból, megbízhatóbb adatokat jelent a megerősített esetekről.

Először is, a nagyobb mértékű tesztelés, nagyobb „mintát” biztosít nekünk, a fertőzési állapotról. Ha mindenkit tesztelnének, tudnánk a fertőzött emberek valódi számát.

Másodszor, előfordulhat, hogy a nagy tesztelési kapacitással rendelkező országoknak nem kell annyit tesztelniük. Ha a tesztelési kapacitás alacsony, a teszteket fenntarthatjuk (vagy „ésszerűsíthetjük”) a különösen magas kockázatú csoportok számára. 

Ha a vizsgálati lefedettség magasabb, a tesztelt emberek „mintája” kevésbé elfogult képet nyújthat a vírus valódi előfordulásáról. 3 

Töltse le az adatokat: teljes tesztelési adatkészletünket a részletes forrásleírásokkal együtt elérhetővé tesszük a Github-on .

Bővebben a témáról az alábbiakban olvashatsz:

https://ourworldindata.org/what-can-data-on-testing-tell-us-about-the-pandemic

https://hu.euronews.com/2020/04/22/17-helyen-allunk-az-elvegzett-tesztek-szamat-illetoen-az-our-world-in-data-listajan

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search