Minden ami fontos

Környetetbarátok e az e-rollerek?

Az UBA jelenlegi következtetése

Az e-rollereket (e-robogókat), 2019. június óta engedélyezték a németországi közúti forgalomban, és már megtalálható számos bérautóban, különféle szolgáltatóktól Berlin belvárosában.

A Szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség ( UBA ) weboldalán összegyűjtötte az e-rollerek használatának és a környezetkímélõségének kezdeti adatait . 

Az elektronikus rollerek csak akkor környezetbarátok, ha helyettesítik az autó- vagy motorkerékpár-túrákat, és kiváltja az üzemanyaggal meghajtott járművekkel. Ha az e-rollereket a saját lábad vagy kerékpár helyett használja, akkor ez káros a környezetre és az egészségre. 

Németországban még nem álltak rendelkezésre reprezentatív tanulmányok az e-rollerek jelenlegi használatáról és arról, hogy azok helyettesíthetik-e autókat vagy motorkerékpárokat. A berlini felhasználási tartomány első adatai  azt sugallják, hogy az e-rollerekkel megtett távolságok átlagosan két kilométer körül vannak, és azokat este és különösen hétvégén használják.

 A  párizsi bérleti e-robogók több mint 4000 használójának felmérése  azt mutatja, hogy a megkérdezettek csaknem fele roller nélkül sétált volna (47%), 29% -uk tömegközlekedést használta volna, 9% -uk pedig kerékpárral érkezett volna úticéljához. A megkérdezettek mindössze nyolc százaléka cserélt autóval vagy taxival a kölcsönvett e-robogót. Három százalék nem ment el robogó nélkül.

Összefoglalva:

Az olyan robogók, amelyek jelenleg a városközpontokban bérelhetők, jelenleg nem járnak a környezetbarát előnyökkel, mert az első adatok azt mutatják, hogy gyakran helyettesítik a gyalogos és kerékpárforgalmat. Ezen felül a robogók és az akkumulátorok élettartama is nyilvánvalóan rövid. 

Teljes cikket itt olvashatod:

https://www.umweltbundesamt.de/e-scooter-momentan-kein-beitrag-zur-verkehrswende#sind-e-scooter-umweltfreundlich

Forrás: Photodesign-Deluxe / Fotolia.com

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search