Minden ami fontos

A COVID 19 útlevél bevezetéséről ír a Makarska Danas.

Viták a világ minden tájáról a "covid-19 útlevél" előnyeiről

A világ kormányai és szervezetei fontolóra veszik a "covid-19 útlevelek" használatát, amelyek alkalmazása elősegítheti a koronavírus terjedésének megakadályozását és segíthetik a bevezetett korlátozások fokozatos megnyitását és enyhítését.

Ez a dokumentum lehet az egyik módja az elszigeteltségből való kilábalásnak, mivel azonosítja azokat az embereket, akiknek a koronavírussal szemben ellenanyagai vannak. 

A szakértők azonban szkeptikusak ezen tesztek pontosságát illetően.

Az ötlet támogatói szerint az így azonosított emberek elektronikus vagy papír igazolást kaphatnak, amely segíti őket visszatérni a normál életükbe.

Husayn Kassai, az Onfido induló vezetője szerint ez a dokumentum kulcsfontosságú lehet a gazdaságok újraindításában.

Chile már megkezdte a tanúsítványok kiadását a koronavírussal rendelkező emberek számára. Németországban és másutt is folytatnak vitát erről a kérdésről.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban nemrégiben figyelmeztetett, hogy jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a covid-19-ből felépült és antitestekkel rendelkező személyek nem lehetnek újra fertőzöttek!

Hangsúlyozták, hogy a fertőzött személyeknél az ellenanyagok kialakulása, bizonyos szintű védelmet nyújtanak számukra, de hozzátették, hogy jelenleg nincs ismeret arról, hogy "milyen szintű ez a védelem és az meddig tart."

Claire Standley, a Georgetown University professzora és közegészségügyi kutatója szkeptikusan szemlélte ezen igazolások gondolatát, mivel még nincs bizonyosság arról, hogy "az ellenanyagok mennyire védenek az újrafertőzéssel szemben".

Alan Wu, a Kaliforniai San Francisco Egyetem patológusa szintén óvatosságra szólít fel.

"Mindannyian azt akarjuk hinni, hogy egy ellenanyag megléte azt jelenti, hogy immunisok vagyunk. De nem vagyunk biztosak ebben. E vírus ellenanyag-tesztjével kapcsolatos tapasztalat nem elégséges annak megerősítéséhez, hogy egy személyt nem fertőződhet újra, még akkor is, ha kialakult benne az ellenanyag."

A digitalizáló cégek azt állítják, hogy az ilyen útlevél kiállítása nem veszélyeztetné a személyes adatokat.

Ugyanakkor egy másik probléma merül fel - mondja Standley -, hogy egyesek megpróbálják szándékosan megfertőzni magukat, hogy értékes papírt szerezzenek és visszatérjenek tevékenységükhöz.

Jules Polonetsky, a washingtoni adatvédelmi vezető véleménye szerint ezek az útlevelek "valószínűleg haszontalanok és ártalmasak" lesznek.

"Ha az emberek vissza akarnak menni dolgozni, ez hatalmas motiváció lenne a csalásra, megpróbálnák megtalálni a módját a tanúsítvány bármely módon történő megszerzésére, hogy dolgozzanak" - mondja.

Hina / Fotó: Duje Antonini

Forrás:

https://makarska-danas.com/zive-rasprave-u-svijetu-o-koristi-putovnica-covid-19/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search