Minden ami fontos

Sajó András jogtudós is tagja lett a Facebook Legfelsőbb Bíróságának. 42 milliárd forintos költségvetésből 2 milliárd ember szólásszabadságáról döntenek

Magyar tagja is van a Facebook új ,,Legfelsőbb Bíróságának"!

Másfél éves előkészület után bejelentette ellenőrző bizottságának első tagjait a Facebook. A testület dönti majd el, hogy mely posztokat lehet engedélyezni, illetve törölni a közösségi oldalakról, így az instagramról is. A 40 fős szervezetben egy magyar jogtudós, Sajó András is helyet kapott számos újságíró, aktivista, politikus, sőt Nobel-békedíjas mellett.

"Csak olyan ügyekkel fogunk foglalkozni, amelyeket amúgy a Facebook belső panasz orvoslati rendszere már kezelt. Szóval először oda kell fordulni, és házon belül kell a panaszokat érvényesíteni. Ha valaki nem ért egyet a letiltó határozattal, akkor fordulhat hozzánk."

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának volt bírája azt is elmondta: a bizottság teljesen független a Facebook igazgatótanácsától, maga dönthet a tisztújításról és arról is, hogy mire költi 42 milliárd forintos költségvetését.

Megmondják, hogy hol a határ:

A testület eddig soha nem látott hatalmat kapott: 2 milliárd ember szólásszabadságáról dönthet, ítéletei pedig nem fellebbezhetőek. Ha mondjuk egy felhasználó panasszal fordul az új ,,Legfelsőbb Bírósághoz" és az, egy adott bejegyzés, vagy reklám törlése mellett dönt, a Facebooknak 7 napja van, hogy levegye a tartalmat. Az amerikai informatikai óriás pedig maga is küldhet kérdéseket és általa aggályosnak tartott ügyeket a bíróság elé.

„Nem arról szól, hogy mi egy bíróság lennénk, akinek módja van egy végrehajtót kiküldeni, ha valaki nem engedelmeskedik a döntésünknek. Hanem inkább arról, hogy alapérdeke a Facebooknak, hogy kövesse a bizottság álláspontját. Nem lehet kikényszeríteni.”

Sajó András 

jogtudós

A 40 szakértő nem csak a gyűlöletbeszédtől, vagy propagandától tisztíthatja meg a közösségi médiát, de a remények szerint megakadályozhatja, hogy az oroszok beavatkozzanak az amerikai elnökválasztásba, vagy a brexit-pártiak álhírekkel árasszák el a britek üzenőfalait, ahogy azt tették korábban. Végső soron Zuckerberg ellenőrző bizottsága számos precedenst alkothat a nemzetközi jogban.

A teljes cikket itt olvashatod:

https://hu.euronews.com/2020/05/11/magyar-tagja-is-van-a-facebook-uj-legfelsobb-birosaganak

 

Következő TV-műsorok

27 febr.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
02.27.2021 12:00 pm - 12:30 pm
27 febr.
Váci Egyházmegyei Hiradó
02.27.2021 8:00 pm
28 febr.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search