Minden ami fontos

500 milliárd euró értékű vissza nem térítendő támogatást adna a Következő Generáció EU névre keresztelt csomagban az EU, a válságban leginkább érintett országoknak és szektoroknak.

Egy 750 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomaggal segítené a befektetéseket és a talpraállást az Európai Bizottság a koronavírus-válság után. A Következő Generáció EU névre keresztelt csomag újdonsága az, hogy kétharmad részben, vagyis 500 milliárd euró értékben vissza nem térítendő támogatásokat tartalmaz, ezeket a válságban leginkább érintett országoknak és szektoroknak szánják.

"Az újjáépítési alap a mostani hatalmas kihívást egy lehetőséggé formálja, amellyel nem csak a fellendülést segítjük, hanem befektetünk a jövőbe. Az Európai Zöld Terv és digitalizáció munkahelyeket és növekedést teremt majd, növeli a társadalom ellenállóképességét és egészségesebbé teszi majd a környezetet" - fogalmazott Ursula von der Leyen bizottsági elnök.

Jöhet a közös adósság?

Bejelentették azt is, hogy növelnék a következő hétéves uniós költségvetés főösszegét is, amely így elérné 1850 milliárd eurót. A 750 milliárd eurós újjáépítési alaphoz kihasználnák azt, hogy az Európai Bizottság kedvező feltételekkel vehet fel hosszútávú hiteleket a piacon. Ezeket 2028 és 2058 között fizetnék vissza a tervek szerint. Mivel a csomag 500 milliárd euró értékben vissza nem térítendő támogatást is tartalmaz, ez azt jelenti, hogy az unió közös hitelfelvételt hajtana végre a bajban lévő tagállamai védelmében.

Nagy vita lesz a tagállamok között

Korábban Hollandia és Ausztria kormánya is tiltakozott a tervezett csomag ellen, ők csak hitelekkel lennének hajlandóak segíteni. A bizottság újjáépítési terve nagyon hasonlít Németország és Franciaország múlt heti közös javaslatára, amely 500 milliárd euró értékű vissza nem térítendő támogatást célzott meg a válságkezeléshez. Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, a német-francia együttműködés tette lehetővé ezt az előrelépést. Szerinte gyorsan el kell fogadni az újjáépítési alapot.

 

A teljes cikket itt olvashatod:

https://hu.euronews.com/2020/05/27/750-milliard-euros-gazdasagi-csomagot-javasol-a-bizottsag

 

 

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search