Minden ami fontos

Ismerjük meg a dunakeszi Pécz roncsderbys testvérpárost, a rodeót és a szabályokat! Néhány közúton közlekedőnek itt kellene részt venni!

Ismerjük meg a Pécz rodeós testvérpárost, a rodeót és a szabályokat. Néhány közúton közlekedőnek itt kellene részt venni!

 

A csapatot 2003-ban alapította a törzsgyökeres Dunakeszi testvérpáros Pécz József és Pécz András. Sokáig együtt versenyeztek a roncsderby-ben de néhA egy kis kitérőt tettek a Rallycross világába is. Joci 17 éve kihagyás nélkül versenyez de András már csak hébe-hóba indul futamokon. Ketten együtt az évek alatt közel száz kupát és érmet hoztak el, de a legnemesebb kupát a Rodeo kupát csak tavaly sikerült elhódítania Jocinak. A jövő heti Szigetszentmiklósi futamon kívül lesz ugyanott még egy futam ősszel is, valamint van még versenyek Hatvanban is, ami egyben Európa bajnoki futam is.

Hosszú éveken keresztül zajlottak még megmérettetések Veresegyházon és Gyálon is azonban itt néhány éve már nem rendeznek versenyeket. A roncsderby külső szemlélőként is nagyon izgalmas hisz egy katlanban zajlik és néhány méterről lehet szemmel kísérni az eseményeket.

Kötött szabályok szerint gyorsasági és ütközéses futamokat rendeznek. A gyorsasági futam lényege,hogy adott időn belül minél több kört tegyenek meg a pályán az autók, az ütközéses versenyben pedig,hogy minél több autót forgassanak ki,borítsanak fel.

Külön pont jár azért ha valaki az úgynevezett borító dombon a saját autóját is feje tetejére állítja valamint ha másik elakadt autónak "rajt segítséget nyújt" azzal ,hogy megtolja,meglöki,és így segít neki ismét elindulni.

A legnagyobb izgalommal várt futam mindig a Rodeó!

Rodeót minden versenyen csak egyszer rendeznek. A rodeóban kategória besorolás nélkül minden autó indulhat és a verseny lényege a másik utójának tönkretétele egészen addig míg az mozgásképtelenné nem válik. A lényeg, hogy a végén csak egy működő autó maradjon, aminek pilótája hazaviheti a legnagyobb legértékesebb kupát.

Az összes autó közül csak a Trabantok a kivételek nekik külön rodeót rendeznek.

Jocit minden versenyre egy nagyobb baráti, szurkoló tábor kíséri de a versenytársak körében is nagy tiszteletnek és elismerésnek örvend. A roncsderbys versenytársadalom egyébként is egy összetartó nagy család. Egymás autóját szerelik ha kell, egymásnak adnak alkatrészeket és együtt táboroznak depóznak buliznak a szurkolóikkal is. Sokszor verseny közben még arról is elfeledkeznek, hogy épp versenyeznek és csak az a lények, hogy minél nagyobb show-t csináljanak a nézők számára. A lényeg, hogy minden versenyző el tudjon indulni minden futamon és a három nap alatt minden szurkoló a lehető legjobban érezze magát.

A cikket Ignéczi István írta.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search