Minden ami fontos

300 millió adagot rendelt az oxfordi koronavírus-vakcinából 4 európai ország, pedig még csak kísérleti stádiumában van az előállítás

Első körben háromszázmillió adag koronavírus-vakcina leszállítására szerződött négy európai ország, Hollandia, Németország, Franciaország és Olaszország az Astrazeneca nevű gyógyszeripari céggel. Az oxfordi egyetemmel közösen kifejlesztett oltóanyagról még nem tudni, hogy hatásos vagy biztonságos-e, bár a tesztek a harmadik fázisban tartanak.

- A klinikai tesztekkel párhuzamosan elindítottuk a gyártást is. Ez természetesen pénzügyi kockzatot jelent, de ez az egyetlen módja annak, hogy októberben elkezdjük szállítani a vakcinát, ha a klinikai tesztek sikeresek - mondta az Astrazeneca vezérigazgatója. - Több tízmillió adag vakcinát tudunk majd szálítani még az idén az Egyesült Államokba, Európába és a világ többi részébe is, a maradékot pedig jövőre.

A járvány okozta gazdasági válságból csak az oltóanyag jelenti az egyértelmű és végleges kiutat, ezért minden állam biztosítani szeretné, hogy ha lesz vakcina, abból minél hamarabb részesülhessen - ez azonban kockázatos üzlet.

- Semmit nem tudunk erről a vakcináról - mondja a francia nemzeti kutatóintézet kutatási igazgatója, Yves Gaudin. - Semmilyen publikáció nem támasztja alá, miért lehet ezt a oltóanyagot ilyen gyorsan piacra dobni. De vissza kell vonniuk mindent, ha az oltóanyag nem véd vagy nem felel meg a biztonsági követelményeknek.

A megegyezés az első konkrét lépése a négy európai állam által a vakcina beszerzésére létrehozott szövetségnek, amelyhez más európai országok is csatlakozhatnak.

A szerződő felek hozzájárulnak a gyártási és fejlesztési költségekhez is.

Az Astrazenecával hasonló megállapodást kötött már az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is, és tárgyalásokat folytat az Európai Bizottság is.

Forrás: euronews

Következő TV-műsorok

14 ápr.
Hetedhét Magazin
04.14.2021 7:00 pm
16 ápr.
VVTV Jó Reggelt Magazin
04.16.2021 7:00 am - 12:30 pm
17 ápr.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
04.17.2021 12:00 pm - 12:30 pm
17 ápr.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search