Minden ami fontos

ALKOTMÁNYSÉRTŐ AZ ERDŐTÖRVÉNY 2017-ES MÓDOSÍTÁSA: MOSTANTÓL VISSZASZORULHATNAK A TARVÁGÁSOK

Az Alkotmánybíróság hétfőn közé tett állásfoglalása szerint az alkotmánysértő rendelkezéseket megsemmisítette, és ezzel lehetővé tette az erdészeti és természetvédelmi hatóságok számára, hogy az összes erdőben az adott terület egyedi természeti értékeire alapozva rendelhesse el az értékek megóvásához feltétlenül szükséges intézkedéseket.

(A teljes cikket itt olvashatod:

https://qubit.hu/2020/06/16/alkotmanyserto-az-erdotorveny-2017-es-modositasa-mostantol-visszaszorulhatnak-a-tarvagasok )

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt. A vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott, és súlyosan természetkárosító hatással bír – írta keddi közleményében a World Wildlife Fund hazai szervezete, a WWF Magyarország.

VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán című projekt tiszaugi helyszínén a tarvágás következtében nemcsak a közel évszázados fákat pusztították el, de felszámolták az itt élő értékes állatvilág, köztük a védett fekete gólyák élőhelyét is. A Magyarországon és az egész Tisza-vízgyűjtőn ritkaságnak számító idős ártéri erdő helyén most Mordorra emlékeztető pusztaság fogadja az ide érkezőt – olvasható a közleményben.

A Qubit kérdésére a WWF Magyarország közölte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal szolnoki járási környezetvédelmi és természetvédelmi főosztálya ugyan adott környezetvédelmi engedélyt a fentebb belinkelt hullámtér-rendezési projektre, ez azonban rögzíti, hogy

  • a „[...] Tiszaug 1A és Tiszaug 1C erdőrészletek idős, őshonos faegyedeit kímélni kell, [...]”. 
  • Emellett előírja, hogy azokon a területeken, ahol a favágás engedélyezett, a fák kivágását augusztus 1. és október 15. között kell elvégezni. 

Erről többet itt olvashatsz:

https://qubit.hu/2020/02/11/tarra-vagtak-egy-vedett-erdot-a-tiszanal

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search