Minden ami fontos

Városi hírcsokor 2020.06.30.

Dunakeszin átadták a Kőrösi Parkot, a város egyik legvonzóbb sport- és szabadidő parkját

Dunakeszin, a Barátság úti lakótelep szívében a város egyik legvonzóbb sport- és szabadidő parkja jött létre, a Kőrösi Park megújulva és megszépülve várja a környéken lakókat. A terület KRESZ parkkal, 250 méteres futókörrel, szabadtéri fitness eszközökkel, asztalitenisz és teqball asztallal, valamint minden évszakban gazdagon virágzó és díszes növényvilággal bővült.

A lakótelep és környéke hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt években. Számos jelentős fejlesztés indult el, melyek Tuzson Bence országgyűlési képviselő közreműködésével és támogató segítségével valósultak meg. Az átadó ünnepségen Dióssi Csaba polgármester kihangsúlyozta, a tervezőkkel mindvégig szem előtt tartották a lakosok igényeit, hogy egy minden igényt kielégítő modern és szép parkolt hozzanak létre a kikapcsolódni vágyóknak.

A fás-virágos környezet létrehozásakor kertészeti szempontból az volt a cél, hogy egész évben színesen virágzó, madár-és lepkebarát legyen. A park építési munkálatai 2019 végén kezdődtek. A tereprendezés után, a Zöld Dunakeszi program keretében, Tóth Eszter a városi főkertész irányításával 3600 cserjét és 40 fát ültettek el. A parkban olyan növény különlegességek is helyet kaptak, mint a páfrányfenyő, júdásfa, díszalmák és díszcseresznye, ezen felül a park automata öntözőrendszerrel ellátott és akadálymentes.

A terület adottságainak köszönhetően, a park tökéletesen alkalmas kültéri környezetórák megtartására is, amely kedvez a mellette lévő Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola diákjai és tanárai számára.

A gyerekeknek épülő KRESZ Parkon kívül, a sportolókat 250 méteres futókör, szabadtéri fitness eszközök, asztalitenisz és teqball asztallal várja, a kisgyerekes családoknak játszótér, a pihenni vágyóknak pedig egy modern pihenő zöldövezet nyújt kikapcsolódást.

Az átadó ünnepségen Dióssi Csaba polgármester külön köszönetet mondott Csobai László közös képviselőnek, hogy a társasház saját összeggel támogatta a park építési munkálatait. Seltenreich József, a körzet önkormányzati képviselője pedig nosztalgiával emlékezett vissza az elmúlt évekre. A számára legkedvesebb projekt befejezésével, a körzet üde színfolttal gazdagodott. Az egyedülálló zöldfelületű új Kőrösi Park tovább fokozza a környéken élők komfortérzetét és aktív vagy pihentető kikapcsolódását.

 

Városi lakossági konzultációt indítunk!

Kérjük ossza meg tapasztalatát az átalakult buszközlekedésről

Dunakeszi Város Önkormányzata tavaly ősszel újragondolta a tömegközlekedést, és teljesen új alapokra helyezte. Folyamatosan szem előtt tartjuk a közlekedés fejlesztését és minden lehetséges módon igyekszünk kielégíteni a lakossági igényeket, hogy a napi élet könnyebbé, biztonságosabbá váljon. 2020. június 15-től csillagpontos rendszerben közlekednek a helyi buszok.

A buszjáratok teljes átalakításával elsősorban a lakosság igényeinek kívántunk megfelelni, mivel sok visszajelzést érkezett a vonatokhoz való csatlakozás bonyodalmairól. A tervezési szakaszban online konzultáció indult, a beérkezett igények és válaszok alapján alakult ki az új menetrend. Az erős Budapestre menő forgalom miatt, a lakosság a reggeli és délutáni órákban sűrűbb járatokat szeretett volna a vasút irányába, azonban a régi hosszú körjáratok menetidejét nem lehetett a vasúti mentrendhez igazítani.

A városvezetés megvizsgálta a helyzetet és arra jutottak, hogy csak teljes átalakítással, más szemléletmóddal teljesíthető az igény. A hangsúly reggeli csúcsidőszakra került, így az új helyi buszmenetrend a vasúti menetrendhez igazodik. A járatok sűrűsödtek, fixen, félóránként, kiszámíthatóbb és rövidebb menetidővel járnak a buszok, amely könnyen megjegyezhetővé teszi a járatok idejét, melynek következtében hosszú távon csökkenhet városunkban az autós forgalom és a P+R parkolók terheltsége is.

Továbbra is kiemelten fontos számunkra a lakosság véleménye, így a menetrend indulását követően a lakosság bevonásával most ismét egy újabb konzultációt indítunk. Az új csillagpontos rendszerű buszjáratok mindennap tapasztalt és jogos visszajelzések figyelembe vételével igyekszik kielégíteni a lakossági igényeket, hogy a közlekedők számára a lehető legelőnyösebb menetrendet alakíthassuk ki.

Kérjük, ossza meg tapasztalatait és esetleges nehézségeit! Továbbra is folyamatosan várjuk véleményét 2020. július 31-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen, vagy postán Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala 2120 Dunakeszi, Fő út 25. címen.

Minden sikerünk alapja, hogy közösen gondolkodunk, és együtt cselekszünk. Ha egy közösség tud együtt tervezni, együtt dolgozni, ha képes összefogni, akkor képes elérni bármit.

Véleménye fontos számunkra, köszönjük visszajelzését!

Következő TV-műsorok

7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search