Minden ami fontos

Szokatlan beruházási és pénzügyi módszerhez folyamodott Dunakeszi Önkormányzata a dunakeszi közlekedés fejlesztése érdekében.

Káposztásmegyeren szeretne kiépíteni ki közlekedési csomópontot, hogy Budapest megközelítésének egyik maghatározó útvonala, a Pálya utcai csatlakozásnál gyorsabb legyen.

Az Együttműködési megállapodás 2019. június 21.-én jött létre a IV. Kerület Újpest Önkormányzatával.

"Előrelépés a Dunakeszi Alsó és Káposztásmegyer közötti csomópont kiépítésének ügyében

Korábban ITT beszámoltunk arról, hogy sikeres döntés született a Dunakeszi-Alsó és Káposztásmegyer közötti csomópont kialakításának ügyében.  Dunakeszi Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja az utakon a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését. Ennek érdekében szorgalmazta,  hogy Dunakeszi és Újpest közös határánál jelzőlámpás csomópont kerüljön kiépítésre, ezzel csökkentve a reggeli és délutáni dugókat.

A csomópont ugyan hivatalosan a IV. kerülethez tartozik, azonban nagyrészt a dunakeszi lakosok használják. Dunakeszi Város Önkormányzata több lépésben és több alkalommal is tárgyalt Újpest Önkormányzatával a csomópont kiépítésének ügyében, valamint saját költségén a terveket is elkészítette és vállalta, hogy kiépíti és forgalomba helyezi a Külső Szilágyi úton tervezett jelzőlámpás csomópontot, amely érinti a vasúti átjáró Dunakeszi felé vezető szakaszát. Az ehhez szükséges engedélyezési tervek már korábban elkészültek, azonban a terület vagyonkezelőjének, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek a tulajdonosi hozzájárulása váratott magára. Nehezíti a helyzet megoldását és hosszabbá teszi az ügy teljesen speciális jellege, hiszen az államigazgatásban nincs gyakorlat arra, hogy egy település más településen végezzen beruházást saját polgárai érdekében. Így az MNV Zrt-vel folytatott tárgyalásokon új konstrukciót kellett kitalálni. Hosszú idő után az MNV Zrt. megküldte az Önkormányzat részére a Dunakeszi Alsó és Káposztásmegyer közötti csomópont kiépítése kapcsán megkötendő együttműködési megállapodás tervezetét, így a képviselő-testület a tervezet aláírásáról döntött. Bízunk benne, hogy innentől már szabad út vezet ahhoz, hogy további lépésekkel járuljunk hozzá a zökkenőmentes városon belüli közlekedéshez és a forgalom csökkentéséhez."

"A fejlesztésről egyébként már évek óta szó van. Amiről most szó lenne, annak a két kanyarodó sávnak a kialakítása, amely lehetővé teszi a káposztásmegyeri oldalon a könnyebb kihajtást, azaz a továbbhaladást a vasúti aluljáróból."

Kép: Dunakeszi Post

Forrás: Dióssi Csaba polgármester hírlevele, Dunakeszi Post

Következő TV-műsorok

26 szept.
Váci Egyházmegyei Hiradó
09.26.2020 8:00 pm
27 szept.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Állás

Csomagoló munkakörbe versenyképes jövedelemmel keresnek munkatársakat Fótra!

Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search