Minden ami fontos

A Medveotthonnál is terveznek új megállót a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonal két vágányra bővítésével

A Budapest Nyugati pályaudvarról Versegyházon át Vácra tartó vonalat egy helyett két vágányra bővítik, hogy a mostani 10 ezerről akár 30 ezerre növekedhessen az utasok száma naponta.

A Budapest - Veresegyház - Vác (71-es számú) vasútvonal teljes körű felújítása az M3-as autópályát és az M2-es főutat fogja tehermentesíteni. Itt most 40-60 km/h-s sebességkorlátozás van és egy vágányon közlekednek a vonatok. Ezt két vágányra szeretnék bővíteni, hogy akár megháromszorozódhasson az utasok száma. Itt egyértelműen egy növekvő elővárosi zónáról van szó.

A fejlesztésnek köszönhetően a szerelvények sebessége 80-100 km/h-ra nőne, a megállókban akadálymentes peronok lennének, valamint P+R és B+R parkolókat is létesítenének. Vácról Veresegyházon át félóránként, Veresegyházról pedig 15 percenként indulhatnak vonatok Budapestre. Emellett 2 új megálló is létesülne, egy a Marcheggi hídnál, ahol átszállási lehetőség lenne a váci, veresegyházi, az esztergomi és a külső körvasút találkozásánál, a másik pedig Veresegyház közelében Medveotthon néven.  

A járatok sűrítésének feltétele a Nyugati pályaudvar és az oda vezető vágányok kapacitásának bővítése is, több elővárosi vonathoz nagyobb fejpályaudvarok szükségesek vagy a zsákutca-szerű működés helyett az átmenő pályaudvari rendszerre való átállás - ezért is foglalkoznak a Duna alatti vasúti alagút vizsgálatával.

Teljes cikk itt olvasható

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20200822/berobbantak-az-agglomeracios-vasutfejlesztesek-itt-johetnek-a-legnagyobb-valtozasok-445336?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

 

Következő TV-műsorok

6 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
03.06.2021 12:00 pm - 12:30 pm
6 márc.
Váci Egyházmegyei Hiradó
03.06.2021 8:00 pm
7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search