Minden ami fontos

A KORONAVÍRUS TERJEDÉSE MAGYARORSZÁGON ÉS A VILÁGBAN

Az Our World in Data nagyszerű kezdeményezés Ökörgázlóból (helyi dialektusban: Oxfordból), ahol a világunkat leíró és meghatározó megannyi adat között a koronavírus-járvány számait is közérthető közkinccsé teszik. Néhány más hasznos adatvizualizációs kezdeményezéssel ellentétben ők ráadásul nemcsak ingyenesen hozzáférhetővé, de szabadon átvehetővé is teszik a munkájukat. Íme hát a járványhelyzet néhány szemléletes ábrán itt nálunk, örökre naprakészen.

(Aktív táblák a cikkben láthatóak!)

A grafikonon az új esetszámok láthatók az első komolyabb góc megjelenése óta, logaritmikus skálán (bal oldalt látható a függőleges tengely egyenetlen beosztása). Ez két okból is hasznos: a kevesebb esetet felmutató országok vagy napok sem tűnnek el a vízszintes tengelyre tapadva, csak hogy felférjenek az óriás országok hatalmas járványai is. A másik előny, hogy a fertőzés hatványozottan (exponenciálisan) terjed, de a növekedési ütemet egyszerűbb ezeknek a görbéknek a meredekségén vizsgálni. Ha egy ilyen görbe lefele görbül, lassul a terjedés; ha felfele, gyorsul. Az itteni ábra ráadásul minden napra az előző hét nap átlagos értékét mutatja, ami segít a hétvégenként meg-megpihenő számsorok kisimításában. A vonalak színe aszerint változik, hogy az elvégzett tesztek mekkora hányada volt pozitív 

A teljes cikk itt olvasható:

https://qubit.hu/2020/08/25/igy-terjed-a-koronavirus-magyarorszagon-es-a-vilagban

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search