Minden ami fontos

Elkészült a Kézilabda Sportcsarnok Dunakeszin

A Városi Sportegyesület Dunakeszi életében mérföldkő a Kézilabda Sportcsarnok megépülése, amelynek műszaki átadására november 26-án kerülhetett sor. A Fóti úti Sportcentrum területén - nem egészen egy év alatt – felépült létesítmény a VSD Kézilabda szakosztályának és az egyesület további 16 szakosztályának, 3000 sportolójának is lehetőséget ad a további fejlődésre.  

A beruházás első pályázati tervei még 2015-ben készültek el. Akkoriban még egy fémvázas, alapfunkciókkal felszerelt csarnokot álmodtak meg Dunakeszin, aztán a pályázati lehetőségek folyamatos bővülésével már egy sokkal színvonalasabb és műszakilag modernebb sportcsarnok képe rajzolódott ki a vezetőség előtt.

A 2019 szeptemberi ünnepélyes Alapkő letétel után, amelyen  természetesen Dunakeszi városának vezetősége is részt vett, Dióssi Csaba Polgármester úr és Seltenreich József Sportigazgató úr képviseletében -, az építkezés végül 2020. márciusában vette kezdetét. A Városi Kézilabda Csarnok építése a Magyar Kézilabda Szakszövetség által jóváhagyott TAO-s pályázatból valósult meg, közbeszerzési eljárás keretében, melyet Dunakeszi város önkormányzatának támogatásából egészített ki az egyesület (a TAO-s támogatás összege 330 millió és az ehhez kapcsolódó önrész pedig 146 millió forint volt).

A csarnokkal kapcsolatban fontos elmondani, hogy a 20x40 méteres szabvány kézilabda pálya mellett egy igazán modern, háromszintes egység is az épület részét képezi, melyben megtalálható 4 db játékos öltöző, 2 db játékvezetői öltöző, 1 db edzői iroda, 1 db szakosztályi iroda, 2 db szertár, és egy tárgyaló is. A legfelső szinten kialakításra került egy konditerem, amely nagy segítség lesz a sportolók számára a téli felkészülési időszakban. A napelemes technológiával működtetett hőszivattyús rendszer, amely biztosítja az épület fűtését és hűtését, egyben jól példázza, hogy műszakilag is egy nagyon modern épületet sikerült felépíteni.  Mind a LED-es világítás, mind a korszerű technológiával kialakított parkettás pályaborítás lehetővé teszi majd a VSD-s versenyek és rendezvények szervezését.  Az épület körül kibővült területen 25 parkoló is kialakításra került és külső világítást kapott ez a rész, amelyet elektromos kapun keresztül lehet megközelíteni. A csarnok mögötti belterületen kapott helyet az épület és a parkolók csapadékvizének elvezetéséhez szükséges modern szikkasztórendszer.

A Kézilabda Sportcsarnok megépülésében óriási szerepük volt támogatóinknak: Dunakeszi városvezetésének, a MARKET Építő Zrt-nek, a MOL Petrolkémia Zrt-nek, a Trei Rea Estate Hungary Kft-nek és a Lighttech Lámpatechnológiai Kft-nek. A kivitelezést a közbeszerzési eljárás győztese, a Csomiép-ENTER Kft. valósította meg. Köszönet érte mindenkinek!

A sportcsarnok hamarosan a VSD kézilabda szakosztály központja lesz, amint a használatbavételi engedély megérkezik. A tervek között szerepelt egy nagyszabású, ünnepélyes megnyitó és csarnok átadó is, de a jelenlegi járványhelyzet miatt ezt egyelőre a tavaszi időszakra halasztotta a sportegyesület. A VSD vezetősége bízik abban, hogy a 2021-es év elején már bajnoki mérkőzések megrendezésére is sor kerülhet az új csarnokban.

/Temesvár István, VSD elnök/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search